på svenska in english

TKY

Edustajiston kokous

Ajankohta

to 26.02.2009 17:00 - 21:00

Sijainti

Dipoli

Kuvaus

EDUSTAJISTO
KOKOUS 3/2009

KOKOUSKUTSU

Teknillisen korkeakoulun ylioppilaskunnan edustajisto kokoontuu kokoukseensa 3/2009 torstaina 26. helmikuuta kello 17.00 alkaen Koulutuskeskus Dipolin auditoriossa, osoitteessa Otakaari 24, mikä täten kutsuna kaikille asianosaisille ilmoitetaan.

Kokouksessa käsitellään oheisessa esityslistassa mainitut asiat.

Otaniemessä 19.2.2009

Janne Peltola
Edustajiston 1. varapuheenjohtaja


ESITYSLISTA

Edustajiston kokous 3/2009

Kokousaika:    26.2.2009 kello 17.00
Kokouspaikka:    Koulutuskeskus Dipolin auditorio, Otakaari 24, Espoo

1.    Kokouksen avaaminen

2.    Esteellisyyksien, eronpyyntöjen, estyneisyysilmoitusten ja läsnä olevien jäsenten toteaminen

3.    Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

4.    Pöytäkirjantarkastajien kutsuminen

5.    Ääntenlaskijoiden kutsuminen

6.    Kokouksen työjärjestyksen vahvistaminen

7.    Ilmoitusasiat

8.    Hallituksen selonteko toiminnastaan (liite 8)
PE    TKYE päätti merkitä tiedoksi hallituksen selonteon toiminnastaan.

9.    Sääntövaliokunnan täydentäminen (Peltola)
PE    TKYE päätti täydentää sääntövaliokuntaa Janne Andtsjöllä.

10.    Yhdistysasiat (TKYH, Ikola)

10.1    Ympäristö, teknologia ja yhteiskunta -kerhon poistaminen yhdistysluettelosta
Ympäristö, teknologia ja yhteiskunta -kerho on lopettanut toimintansa tammikuussa 2009, joten se tulee poistaa TKY:n yhdistysluettelosta.
PE    TKYE päätti poistaa Ympäristö, teknologia ja yhteiskunta -kerhon TKY:n yhdistysluettelosta.

10.2    Otaniemen Stalkkaajien liittäminen ensimmäiseen rekisteriin (liite 10.2)
Otaniemen Stalkkaajat on marraskuussa 2008 perustettu yhdistys, jonka tarkoituksena on edistää etsimis- ja löytämiskulttuurin tuntemusta Teknillisen korkeakoulun opiskelijoiden piirissä, toimia jäsentensä yhdyssiteenä sekä järjestää jäsenilleen tietoturva- ja tiedonkäyttökoulutusta. Tarkoitustaan toteuttaakseen yhdistys harjoittaa geokätkentää tiedonsoveltamistaitojen ylläpitämiseksi, kouluttaa ihmisiä valistuneeseen internetinkäyttöön ja opastaa henkilökohtaiseen tiedonhallintaan. Yhdistys hakee TKY:n yhdistysluettelon ensimmäiseen rekisteriin.
Sääntövaliokunta on käsitellyt yhdistyksen säännöt (liite10.2) kokouksessaan 9/2008 ja todennut niiden täyttävän yhdistysluettelon ensimmäiseen rekisteriin kuulumisen kriteerit. TKYH on käsitellyt asiaa kokouksissaan 5/2009 ja 6/2009 ja esittää yhdistyksen lisäämistä TKY:n yhdistysluettelon ensimmäiseen rekisteriin.
PE    TKYE päätti merkitä tiedokseen yhdistyksen säännöt ja merkitä yhdistyksen TKY:n yhdistysluettelon ensimmäiseen rekisteriin.

11.    Hallituksen toimintasuunitelman toteuttamissuunnitelma vuodelle 2009 (liite 11)
Ylioppilaskunnan edustajisto on kokouksessaan 9/2008 hyväksynyt toimintasuunnitelman ylioppilaskunnalle. Hallitus on tämän pohjalta tehnyt toimintasuunnitelman toteuttamissuunnitelman, jossa tarkemmin aikataulutetaan ja priorisoidaan työskentelyä. Hallitus käsitteli toteuttamissuunnitelmaa kokouksessaan 6/2009 ja päätti esittää sen edustajistolle.
PE    TKYE päätti merkitä ylioppilaskunnan toimintasuunnitelman toteuttamissuunnitelman tiedokseen.

12.    Ylioppilaskunnan jäsenmaksun päättäminen keväälle 2010 ja jatko-opiskelijoiden jäsenmaksun mahdollinen tarkistus (Halme)
TKY:n sääntöjen § 15 mukaan talousarviokokouksessa päätetään seuraavan lukuvuoden ilmoittautumiskauden yhteydessä kannettavan jäsenmaksun suuruus. Edustajiston talousarviokokouksessa (13.11.2008, 9/2008) päätettiin kuitenkin vain syksyn 2009 jäsenmaksu, koska silloisen ja tämän hetken tiedeon mukaan nykyiset ylioppilaskunnat (TKY, KY, TOKYO) jatkavat toimintaansa vuoden 2009 loppuun asti.
Toiminnan ja ylioppilaskunnan jäsenten lukuvuosi-ilmoittautumisen lukuvuodelle 2009–2010 sujuvoittamiseksi olisi hyvä, jos yhdistyvät ylioppilaskunnat pystyisivät sopimaan yhteisesti ja päättämään samansuuruisen jäsenmaksun keväälle 2010. Ylioppilaskuntien pääsihteerit ovat valmistelleet asiaa esittävät, että kukin edustajisto päättäisi samansuuruisen jäsenmaksun keväälle 2010. Valmistelun lähtökohtana oli pitää kevään 2010 jäsenmaksu lähellä nykyisten ylioppilaskuntien jäsenmäärillä painotettua YTHS:n osuutta sisältämätöntä jäsenmaksujen keskiarvoa. Pääsihteerien valmistelun pohjalta ehdotetaan, että kevään 2010 YTHS:n osuutta sisältämätön jäsenmaksu olisi 25 euroa.
Ylioppilaskuntien ja YTHS:n välisen sopimuksen mukaan TKY kerää YTHS:lle jäsentensä terveydenhoitomaksut osana jäsenmaksuaan. YTHS:lle tilitettäviä opiskelijakohtaisia maksuja ei ole vielä hyväksytty YTHS:n toimielimissä, mutta Suomen ylioppilaskuntien liitto ry (SYL) esitti lausunnossaan maksuksi 40 euroa ylioppilaskunnan jäsentä kohden. YTHS suunnittelee jatko-opiskelijoiden jättämistä pois säätiön terveydenhoitopalvelujen piiristä. Tällöin jatko-opiskelijoiden jäsenmaksua tulisi tarkistaa alaspäin YTHS:n osuutta vastaavalla määrällä. Virallisia päätöksiä YTHS:ltä ei ole asiasta vielä tullut.
Talousarviokokouksessa 9/2008 päätettiin syyslukukauden 2009 jäsenmaksuksi perustutkinto-opiskelijoille 46,50 euroa ja jatko-opiskelijajäsenille 36,00 euroa.
TKYH käsitteli asiaa kokouksessaan 6/2009 ja esittää edustajistolle seuraavaa:
PE    TKYE päätti ylioppilaskunnan kevätlukukauden 2010 jäsenmaksuksi

Perustutkinto-opiskelijat 45,00 euroa (YTHS:lle tilitettävä osuus 20 €)
Jatko-opiskelijajäsenet 36,00 euroa (YTHS:lle tilitettävä osuus 20 €).

Jäsenmaksu peritään Teknilliseen korkeakouluun läsnäolevaksi kirjautuneilta jäseniltä.

Mikäli YTHS päättää jättää jatko-opiskelijat pois palveluidensa piiristä, valtuuttaa edustajisto pääsihteerin tarkistamaan jatko-opiskelijoiden jäsenmaksua alaspäin YTHS:n osuutta vastaavalla summalla, mikäli lukuvuosi-ilmoittautumisesta johtuen edustajisto ei ehdi kokoontua tekemään vastaavaa päätöstä, eikä jäsenistö ole vielä maksanut kyseistä jäsenmaksua KY:ssa, TKY:ssa eikä TOKYO:ssa.

13.    Ylioppilaskuntien yhdistymisprojektin tilanne (TKYH, Lönn)
PE    TKYE päätti merkitä käydyn keskustelun tiedoksi.

14.    Muut esille tulevat asiat

15.    Kokouksen päättäminen

Otaniemessä 22.1.2009
Teemu Halme
Pääsihteeri

Liiteluettelo:
Liite 8    Hallituksen selonteko toiminnastaan
Liite 10.2    Otaniemen Stalkkaajien säännöt
Liite 11    Hallituksen toimintasuunitelman toteuttamissuunnitelma vuodelle 2009