Hallituksen kokous 21/2006
28.09.2006
Läsnä:
Aleksi Päiväläinen (puheenjohtaja)
Riikka Viskari, jäsen
Antti Savolainen, jäsen
Lauri Kovanen, jäsen
Emmi Turanlahti, jäsen
Ulla Rintala, jäsen
Iina Kainulainen, jäsen
Tomi Saarinen, jäsen
Vesa Ruusunen, pääsihteeri (kokouksen sihteeri)
Poissa:
Tommi Kemppainen, jäsen (varapuheenjohtaja)
1. Kokouksen avaaminen
Hallituksen puheenjohtaja avasi kokouksen kello 9.13.
2. Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen
Puheenjohtaja totesi kokouksen laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.
3. Kokoustoimihenkilöiden valinta
Puheenjohtaja kutsui kokouksen pöytäkirjantarkastajiksi Turanlahden ja Kovasen.
4. Kokouksen työjärjestyksen vahvistaminen
Päätös Kokouksen työjärjestykseksi hyväksyttiin esityslista (liite 4) siten, että kiireellisenä lisättiin kohdat 8.1, 8.2 ja 10.1.
5. Ilmoitusasiat
TKYH päätti merkitä tiedokseen seuraavaa:
5.5.1 TJ 23/2006 päätti myöntää teekkarilakin käyttöluvan EESTEC LC:n kansainväliseen kolmipäiväiseen ekskursiokiertueeseen 12.-14.10.2006 liittyvien yritysvierailujen sekä 14.10. tapahtuvan hyväntekeväisyystempauksen ajaksi kiertueelle osallistuville teekkarilakin käyttöön oikeutetuille henkilöille. Yritysvierailujen osalta teekkarilakin käyttölupa koskee vain vierailun virallista osuutta, ei esimerkiksi vapaamuotoista illanviettoa.
5.5.2 TJ 23/2006 päätti myöntää teekkarilakin käyttöluvan Tietokillan ja Kemistikillan KTH:lle 28.11.2006 suuntautuvan fuksiekskursion sekä myöhemmin samana päivänä Sergelin torilla tapahtuvan hengennostatustilaisuuden ajaksi tilaisuuksiin osallistuville isohenkilöille ja fuksitoimikunnan jäsenille.
5.6 TKY:n järjestötoiminnan talousseuranta, toteuma 31.8.2006 (liite 5.6)
5.7 Kutsu Kemman uuden kiltiksen avajaisiin keskiviikkona 4.10. klo 15-17 (liite 5.7)
5.8 Kutsu Tipikaksen vuosijuhlaan 5.10.2006 (liite 5.8)
5.9 TKY:n lopullinen versio lausunnosta OLL toiminta- ja taloussuunnitelmasta (liite 5.9)
5.10 TKY:n lopullinen versio lausunnosta noppa-portaaliin (liite 5.10)
5.11 TKY:n lopullinen versio lausunnosta TKK:n strategian luonnokseen (liite 5.11)
6. Hallintoasiat
6.2 Pro Teekkari -patsaan myöntäminen (Päiväläinen, liite 6.2.1-6.2.2)
TKY:n merkki-, lippu- ja kunnianosoitusohjesääntö määrää Pro Teekkari -patsaan myöntämisestä seuraavaa:
”58 § Pro Teekkari -pienoispatsas
Hallitus voi myöntää Pro Teekkari -pienoispatsaan ylioppilaskunnan toiminnan osa-aluetta merkittävästi edistäneelle henkilölle tai yhteisölle. Pienoispatsas on pronssia ja muodostuu halkaisijaltaan 125 mm suuresta hammasrattaasta ja sen jalustasta.”
TKY on myöntänyt Espoon kauppalalle Pro Teekkari -patsaan vuonna 1966. Helsingin kaupungille TKY myönsi suuren Pro Teekkari -patsaan päättäessään muuttaa pois kaupungista 1966. TKY on viettänyt nyt 40 vuotta sulavaa yhteiseloa Espoossa. Viimeisimpänä osoituksena Espoon myönteisestä suhtautumisesta opiskelijoihin oli kaupunginvaltuuston 25.9. tekemä päätös parantaa teekkarien kulkuyhteyksiä Helsinkiin rakentamalla metro Otaniemeen.
TKY on pitkään ollut mukana pitkäaikaisessa oikeusprosessissa, jossa Teekkaritoiminnan edistämisyhdistys ry on pyritty palauttamaan ylioppilaskuntaa lähelle ja toteuttamaan tarkoitustaan, eli teekkaritoiminnan tukemista. Yhdistyksen vanhat jäsenet ovat tehneet suuren urakan ja uhranneet vuosia oikeudenkäynneille. Nyt yhdistys on lahjoittanut pääosan omaisuudestaan TKY:lle teekkaritoiminnan edistämisrahastoon, joten varat käytetään vain yhdistyksen tarkoituksen mukaisesti teekkaritoiminnan tukemiseen.
Jatkuvuustoimikunta on antanut lausuntonsa Pro Teekkarin myöntämisestä. Lausunto on liitteenä (6.2.1)
Puheenjohtaja julisti kokoustauon 9.17.
Puheenjohtaja päätti kokoustauon 9.19.
Päätös TKYH päätti myöntää Espoon kaupungille Pro Teekkari -patsaan. Lisäksi TKYH päätti myöntää Pro Teekkari -pienoispatsaan Teekkaritoiminnan edistämisyhdistys ry:lle ja Pro Teekkari -miniatyyripatsaan liitteen 6.2.2 mukaisesti yhdistyksen vanhoille jäsenille jotka ovat olleet oikeusprosessissa mukana.
6.3 TKY:n lipunkantajan ja lippuairuiden nimittäminen (Turanlahti)
TKY:n lippua käytetään TKY:n 134. vuosijuhlassa 6.10. Dipolissa. TKY:n hallitus nimmittää lipunkantajan ja lippuairueet.
Lisäksi TKY:n lippua käytetään opintorahamielenosoituksessa 9.10.
Päätös TKYH päätti nimittää TKY:n vuosijuhlaan lipunkantajaksi Antti Afflektin ja lippuairuiksi Kristina Bakicin ja Arttu Lamminpään. Lisäksi TKYH päätti nimittää opintorahamielenosoitukseen lipunkantajaksi Kuisma Reinikaisen ja lippuairuiksi Riikka Viskarin ja Tomi Saarisen.
6.4 Kutsu Prodekon 40. vuosijuhlaan 14.10.2006 (liite 6.4)
Päätös TKYH päätti lähettää Prodekon 40. vuosijuhlaan 14.10.2006 Turanlahden ja Savolaisen.
6.5 Kutsu Joensuun Yliopiston Ylioppilaskunnan 37-vuotisjuhlaan 14.10.2006 (liite 6.5)
Päätös TKYH päätti lähettää Joensuun Yliopiston Ylioppilaskunnan 37-vuotisjuhlaan 14.10.2006 tervehdyksen.
6.6 Kutsu Lapin yliopiston ylioppilaskunnan 27. vuosijuhlaan 7.10.2006 (liite 6.6)
Päätös TKYH päätti lähettää Lapin yliopiston ylioppilaskunnan 27. vuosijuhlaan 7.10.2006 tervehdyksen.
8. Korkeakoulu- ja opintoasiat
8.1 Opiskelijoiden edustukset TKK:n työryhmissä ja toimikunnissa (Savolainen)
Ylioppilaskunnilla on oikeus nimetä opiskelijaedustajat yliopistonsa toimielimiin Yliopistolain perusteella. Opiskelijat valitsevat keskuudestaan ehdokkaat, joiden nimityksen ylioppilaskunnan edustajisto ja hallitus vahvistavat.
Korkeakoulun työryhmien ja toimikuntien edustajat vahvistaa TKY:n hallitus.
Päätös TKYH päätti nimetä TKK:n henkilöstön kehittämistoimikunnan varsinaiseksi opiskelijaedustajaksi Aino Sarakorven ja varalle Antti Ala-Ilkan.
8.2 Edunvalvontajaoston kokoonpanon muuttaminen
Edunvalvontajaosto on yksi TKY:n jaostoista. Sen alle on koottu kaikki työryhmät, joissa käsitellään teekkareiden opintoihin, hyvinvointiin tai muuhun edunvalvontaan liittyviä asioita. Edunvalvontajaoston puheenjohtajana toimii hallituksen koulutuspoliittisista asioista vastaava ja sihteerinä kv-sihteeri.
TKY:n hallitus nimeää Edunvalvontajaoston. Jaostoon kuuluu puheenjohtajan ja sihteerin lisäksi kahdeksan (8) jäsentä, jotka toimivat eri työryhmien puheenjohtajina.
Opintoneuvosto (OPN) on osa edunvalvontajaostoa. Se koostuu kiltojen ja osakunnan opintovastaavista. Lisäksi toiminnassa on mukana kiltojen opintokisällejä tai muita opintovastaavan apuna toimivia henkilöitä.
Opintoneuvoston nykyisen puheenjohtajan Outi Kosken ollessa estynyt toimimaan työryhmän puheenjohtajana syyslukukaudella 2006, tehtävään on valittu Sebastian Knight. Knight toimii työryhmän puheenjohtajana vuoden 2006 loppuun asti.
Päätös TKYH päätti muuttaa edunvalvontajaoston kokoonpanoa seuraavanlaiseksi vuoden 2006 loppuun asti:
Ulla Rintala, puheenjohtaja (TKYH, Koulutuspoliittiset asiat)
Jarkko Levänen, sihteeri (Kv-sihteeri)
Sebastian Knight (Opintoneuvoston puheenjohtaja)
Elina Niinivaara (Kv-ISOhenkilövastaava)
Olli Pakarinen (Joukkoliikennetyöryhmän puheenjohtaja)
Henri Seppä (Haloped-työryhmän puheenjohtaja)
Tuomo Vierros (Kaupunkityöryhmän puheenjohtaja)
Kristina Uusi-Esko (BEST:n puheenjohtaja)
Pierre Frauman (ESN-TKY:n puheenjohtaja)
Maija Tiitinen (Sopo-projektivastaava)
9. Kansainväliset asiat
9.1 ESN Nordic Network Meeting:in tukeminen (Levänen, liite 9.1)
Erasmus Student Network (ESN) on Euroopan laajuinen opiskelijajärjestö, joka toimii aktiivisesti 29 maassa yli 10 000 jäsenen voimin. Suomessa ESN-jaostoja on 14 eri yliopistossa ja ammattikorkeakoulussa, joissa järjestämme toimintaa ulkomaalaisille opiskelijoille sekä toisaalta tarjoamme paikallisille opiskelijoille mahdollisuuden kansainvälistyä kotimaassa. Tavoitteenamme on opiskelijavaihdon vahvistaminen ja sen edellytysten parantaminen.
ESN:n kansainvälisellä tasolla järjestetään vuosittain useita kokouksia toimintamme arvioimiseksi ja kehittämiseksi. Tänä syksynä neljä Helsingin ESN-jaostoa (Helsingin yliopiston ylioppilaskunta, Teknillisen korkeakoulun ylioppilaskunta, Laurea-ammattikorkeakoulu ja Helsingin liiketalouden ammattikorkeakoulu) saivat kunnian järjestää Pohjois-Euroopan laajuisen Nordic Network Meeting -tapaamisen.
Kokous pidetään Helsingissä 16.–19. marraskuuta 2006. Siihen osallistuvat Pohjoismaat, Baltian maat sekä ESN:n kansainvälinen hallitus, joka pitää päämajaansa Brysselissä. Tapahtumaan saapuu yhteensä 90 osallistujaa, joille tarjotaan kokouksen aikana ohjelman lisäksi majoitus ja ruokailu. Haluaisimme tarjota osanottajille mahdollisuuden nähdä ja kokea Helsinkiä mahdollisimman paljon kokouksen lomassa. Kokoustilaisuudet järjestetään ammattikorkeakoulu Helian tiloissa. Tapahtuman talousarvio ja ohjelma on liitteenä 9.1.
Koska Erasmus-ohjelma on tällä hetkellä muutoksen tilassa ja sen tulevaisuus hakee vielä suuntaansa, olisi erittäin tärkeää, että näitä asioita pohdittaisiin mahdollisimman laajalti myös opiskelijan näkökulmasta. Nordic Network Meeting järjestetään talkoovoimin ja pääasiassa se rahoitetaan sponsoriavustuksilla. Toivoisimmekin, että myös Teknillisen korkeakoulun ylioppilaskunta voisi osallistua tapahtuman sponsorointiin sopivaksi katsomallaan summalla. Sponsoroinnin myötä TKY saisi tapahtumassa laajaa kansainvälistä näkyvyyttä.
Kainulainen esitti, että myönnettäisiin 750 euron avustus. Päiväläinen esitti 500 euron avustuksen myöntämistä. Asiasta suoritettiin äänestys, jossa annettiin ääniä seuraavasti:
Kainulainen 750 euroa 2 ääntä
Päiväläinen 500 euroa 6 ääntä
Tyhjää 0 ääntä
Päätös TKYH päätti tukea 500 eurolla ESN Nordic Network Meeting:ia.
10. Sosiaali- ja ympäristöasiat
10.1 Opintorahamielenosoituksen rahoitus
Koko vuoden mittaisen, valtakunnallisen opintorahan 15 % korotukseen tähtäävän kampanjan loppusuora on käsillä. Maanantaina 9.10. klo 14 järjestetään Eduskuntatalon edessä opintorahamielenosoitus, jossa ovat mukana kaikki pääkaupunkiseudun ylioppilaskunnat, ammattikorkeakoulut sekä toisen asteen opiskelijat.
Rahaa tarvitaan lähinnä mainosjulisteisiin, banderollien tekemiseen sekä muihin mahdollisiin kuluihin. Ainakin osa kuluista on tarkoitus jakaa mielenosoitukseen osallistuvien yhteisöjen kesken. Mahdollisimman paljon yritetään järjestää vapaaehtoisten voimin. Koska opintorahakampanjasta ei ollut tietoa vielä vuonna 2005, ei siihen osattu budjetoida lainkaan rahaa.
Päätös TKYH päätti myöntää opintorahamielenosoituksen järjestämiseen 300 euroa, jotka otetaan hallituksen projektirahoista.
11. Teekkariasiat
11.1 Teknillisen Korkeakoulun Ylioppilaskunnan edustajan nimeäminen Sitsilaulukilpailun tuomaristoon (Turanlahti, liite 11.1)
Akateeminen sitsiseura järjestää TKY:n avustuksella avoimen Sitsilaulukilpailun. TKY:llä on yksi mandaattipaikka kilpailun tuomaristoon.
Tuomaristossa on TKY:n edustajan lisäksi lukkarijäsen, Akateemisen sitsiseuran edustaja sekä kaksi ulkopuolista laulujen asiantuntijaa.
Päätös TKYH päätti nimetä Sitsilaulukilpailun tuomaristoon Iina Kainulaisen ja varalle Riikka Viskarin.
12. Järjestöasiat
12.1 Kaapin Takkakabinetti 4 vuokraaminen Club Mañanalle (Viskari)
Mañana on hakenut TKY:ltä kaappia. Esitetään Kaapin Takkakabinetti 4 vuokraamista Mañanalle 01.10.2006 alkaen hintaan 2,00€/kk.
Päätös TKYH päätti vuokrata Kaapin Takkakabinetti 4 01.10.20006 alkaen hintaan 2,00€/kk.
12.2 Rakentamistalouden kerhon, Liikenneakatemian, Akateemiset Kirkas Vesi Asiantuntijoiden, Maa- ja Vesirakentajat -kerhon sekä Ympäristö, teknologia ja yhteiskunta -kerhon yhteinen projektiavustushakemus (Viskari, liite 12.2)
Avustusta haetaan Mommilanjärven souteloihin osallistumisesta aiheutuvien kulujen (matkakulut, osallistumismaksut, venevuokrat jne.) kattamiseksi.
Rakentamistalouden kerho, Liikenneakatemia, Akateemiset Kirkas Vesi Asiantuntijat, Maa- ja Vesirakentajat -kerho sekä Ympäristö, teknologia ja yhteiskunta -kerho hakevat ylioppilaskunnalta avustusta 250 euroa souteloihin osallistumisesta aiheutuvien kulujen kattamista varten.
Päätös TKYH päätti myöntää Rakentamistalouden kerholle, Liikenneakatemialle, Akateemiset Kirkas Vesi Asiantuntijoille, Maa- ja Vesirakentajat -kerholle sekä Ympäristö, teknologia ja yhteiskunta -kerholle 200 euroa avustusta (40 euroa yhdistystä kohden) Mommilanjärven souteloihin osallistumisesta aiheutuvien kulujen kattamiseksi.
14. Tietotekniikka-asiat
14.1 TKY:n puhelinvaihteesta päättäminen (Salminen, liite 14.1.1-14.1.2)
TKY omistaa puhelinvaihteen, johon on kytkettynä osa TKY:n asunnoista, sihteeristö, YTHS ja seurakunta. TKY:n tietoliikennejaosto on pohtinut puhelinvaihteen pitämisen mielekkyyttä ja TKY on teettänyt asian tiimoilta erikoistyön (liitteenä). Selvitys osoittaa, että asunnot muodostavat todella pienen osan puheluista. Vaihteen vuokraava ja puhelut laskuttava yritys on suostunut liittymien määrän vähentämiseen, joka vähentäisi suoraan vaihteesta maksettavaa kiinteää korvausta. Tietoliikennejaosto on käsitellyt asiaa kokouksessaan 2/2006 (19.9.2006) ja esittää asukkaiden puhelinliittymien lopettamista ja samalla selvitysten aloittamista siitä miten nykyinen puhelinvaihde voitaisiin korvata nykyaikaisemmilla järjestelmillä.
TKY:n asuntojaosto 7/2006 ja kyläjaosto ovat käsitelleet asiaa. Asuntojaoston pöytäkirjanote on liitteenä 14.1.2. Kyläjaoston mielipide oli, etteivät asukkaat tarvitse puhelimia.
Viskari esitti, että ensin tehtäisiin asukkaille kysely puhelinvaihteen tarpeellisuudesta. Kainulainen kannatti esitystä. Asiasta suoritettiin äänestys, jossa annettiin ääniä seuraavasti:
Pohjaesitys 6 ääntä
Muutosesitys 2 ääntä
Tyhjää 0 ääntä
Päätös TKYH päätti irtisanoa puhelinvaihteesta asukkaiden liittymät, vähentää vaihdeliittymien määrän kolmesta yhteen ja pyytää tietoliikennejaostoa valmistelemaan selvitys TKY:n puhelinvaihteen korvaamiseksi nykyaikaisemmilla ratkaisuilla.
15. Muut esille tulevat asiat
15.1 Wesmo ja Pleksi ovat käyneet treffeillä
15.2 TKYH päätti kiittää Arjaa pullista ja antaa onnittelut nimipäivän johdosta
16. Kokouksen päättäminen
Hallituksen puheenjohtaja päätti kokouksen kello 9.31.
Aleksi Päiväläinen Vesa Ruusunen
Puheenjohtaja Sihteeri
Emmi Turanlahti Lauri Kovanen
Pöytäkirjantarkastaja Pöytäkirjantarkastaja
Liiteluettelo:
Liite 4 Esityslista
Liite 5.6 TKY:n järjestötoiminnan talousseuranta, toteuma 31.8.2006
Liite 5.7 Kutsu Kemman uuden kiltiksen avajaisiin keskiviikkona 4.10. klo 15-17
Liite 5.8 Kutsu Tipikaksen vuosijuhlaan 5.10.2006
Liite 5.9 TKY:n lopullinen versio lausunnosta OLL toiminta- ja taloussuunnitelmasta
Liite 5.10 TKY:n lopullinen versio lausunnosta noppa-portaaliin
Liite 5.11 TKY:n lopullinen versio lausunnosta TKK:n strategian luonnokseen
Liite 6.2.1 Jatkuvuustoimikunnan lausunto vuoden 2006 kunnianosoituksista
Liite 6.2.2 Esitys Pro Teekkari –patsaan saajiksi
Liite 6.4 Kutsu Prodekon 40. vuosijuhlaan 14.10.2006
Liite 6.5 Kutsu Joensuun Yliopiston Ylioppilaskunnan 37-vuotisjuhlaan 14.10.2006
Liite 6.6 Kutsu Lapin yliopiston ylioppilaskunnan 27. vuosijuhlaan 7.10.2006
Liite 9.1 ESN Nordic Network Meeting:in talousarvio ja ohjelma
Liite 11.2 Teknillisen Korkeakoulun Ylioppilaskunnan edustajan nimeäminen Sitsilaulukilpailun tuomaristoon
Liite 12.2 Rakentamistalouden kerhon, Liikenneakatemian, Akateemiset Kirkas Vesi Asiantuntijoiden, Maa- ja Vesirakentajat -kerhon sekä Ympäristö, teknologia ja yhteiskunta -kerhon yhteinen projektiavustushakemus
Liite 14.1.1 TKY:n puhelinvaihdeselvitys
Liite 14.1.2 Pöytäkirjanote asuntojaoston kokouksesta 8/2006
Aleksi Päiväläinen (puheenjohtaja)
Riikka Viskari, jäsen
Antti Savolainen, jäsen
Lauri Kovanen, jäsen
Emmi Turanlahti, jäsen
Ulla Rintala, jäsen
Iina Kainulainen, jäsen
Tomi Saarinen, jäsen
Vesa Ruusunen, pääsihteeri (kokouksen sihteeri)
Poissa:
Tommi Kemppainen, jäsen (varapuheenjohtaja)
1. Kokouksen avaaminen
Hallituksen puheenjohtaja avasi kokouksen kello 9.13.
2. Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen
Puheenjohtaja totesi kokouksen laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.
3. Kokoustoimihenkilöiden valinta
Puheenjohtaja kutsui kokouksen pöytäkirjantarkastajiksi Turanlahden ja Kovasen.
4. Kokouksen työjärjestyksen vahvistaminen
Päätös Kokouksen työjärjestykseksi hyväksyttiin esityslista (liite 4) siten, että kiireellisenä lisättiin kohdat 8.1, 8.2 ja 10.1.
5. Ilmoitusasiat
TKYH päätti merkitä tiedokseen seuraavaa:
5.5.1 TJ 23/2006 päätti myöntää teekkarilakin käyttöluvan EESTEC LC:n kansainväliseen kolmipäiväiseen ekskursiokiertueeseen 12.-14.10.2006 liittyvien yritysvierailujen sekä 14.10. tapahtuvan hyväntekeväisyystempauksen ajaksi kiertueelle osallistuville teekkarilakin käyttöön oikeutetuille henkilöille. Yritysvierailujen osalta teekkarilakin käyttölupa koskee vain vierailun virallista osuutta, ei esimerkiksi vapaamuotoista illanviettoa.
5.5.2 TJ 23/2006 päätti myöntää teekkarilakin käyttöluvan Tietokillan ja Kemistikillan KTH:lle 28.11.2006 suuntautuvan fuksiekskursion sekä myöhemmin samana päivänä Sergelin torilla tapahtuvan hengennostatustilaisuuden ajaksi tilaisuuksiin osallistuville isohenkilöille ja fuksitoimikunnan jäsenille.
5.6 TKY:n järjestötoiminnan talousseuranta, toteuma 31.8.2006 (liite 5.6)
5.7 Kutsu Kemman uuden kiltiksen avajaisiin keskiviikkona 4.10. klo 15-17 (liite 5.7)
5.8 Kutsu Tipikaksen vuosijuhlaan 5.10.2006 (liite 5.8)
5.9 TKY:n lopullinen versio lausunnosta OLL toiminta- ja taloussuunnitelmasta (liite 5.9)
5.10 TKY:n lopullinen versio lausunnosta noppa-portaaliin (liite 5.10)
5.11 TKY:n lopullinen versio lausunnosta TKK:n strategian luonnokseen (liite 5.11)
6. Hallintoasiat
6.2 Pro Teekkari -patsaan myöntäminen (Päiväläinen, liite 6.2.1-6.2.2)
TKY:n merkki-, lippu- ja kunnianosoitusohjesääntö määrää Pro Teekkari -patsaan myöntämisestä seuraavaa:
”58 § Pro Teekkari -pienoispatsas
Hallitus voi myöntää Pro Teekkari -pienoispatsaan ylioppilaskunnan toiminnan osa-aluetta merkittävästi edistäneelle henkilölle tai yhteisölle. Pienoispatsas on pronssia ja muodostuu halkaisijaltaan 125 mm suuresta hammasrattaasta ja sen jalustasta.”
TKY on myöntänyt Espoon kauppalalle Pro Teekkari -patsaan vuonna 1966. Helsingin kaupungille TKY myönsi suuren Pro Teekkari -patsaan päättäessään muuttaa pois kaupungista 1966. TKY on viettänyt nyt 40 vuotta sulavaa yhteiseloa Espoossa. Viimeisimpänä osoituksena Espoon myönteisestä suhtautumisesta opiskelijoihin oli kaupunginvaltuuston 25.9. tekemä päätös parantaa teekkarien kulkuyhteyksiä Helsinkiin rakentamalla metro Otaniemeen.
TKY on pitkään ollut mukana pitkäaikaisessa oikeusprosessissa, jossa Teekkaritoiminnan edistämisyhdistys ry on pyritty palauttamaan ylioppilaskuntaa lähelle ja toteuttamaan tarkoitustaan, eli teekkaritoiminnan tukemista. Yhdistyksen vanhat jäsenet ovat tehneet suuren urakan ja uhranneet vuosia oikeudenkäynneille. Nyt yhdistys on lahjoittanut pääosan omaisuudestaan TKY:lle teekkaritoiminnan edistämisrahastoon, joten varat käytetään vain yhdistyksen tarkoituksen mukaisesti teekkaritoiminnan tukemiseen.
Jatkuvuustoimikunta on antanut lausuntonsa Pro Teekkarin myöntämisestä. Lausunto on liitteenä (6.2.1)
Puheenjohtaja julisti kokoustauon 9.17.
Puheenjohtaja päätti kokoustauon 9.19.
Päätös TKYH päätti myöntää Espoon kaupungille Pro Teekkari -patsaan. Lisäksi TKYH päätti myöntää Pro Teekkari -pienoispatsaan Teekkaritoiminnan edistämisyhdistys ry:lle ja Pro Teekkari -miniatyyripatsaan liitteen 6.2.2 mukaisesti yhdistyksen vanhoille jäsenille jotka ovat olleet oikeusprosessissa mukana.
6.3 TKY:n lipunkantajan ja lippuairuiden nimittäminen (Turanlahti)
TKY:n lippua käytetään TKY:n 134. vuosijuhlassa 6.10. Dipolissa. TKY:n hallitus nimmittää lipunkantajan ja lippuairueet.
Lisäksi TKY:n lippua käytetään opintorahamielenosoituksessa 9.10.
Päätös TKYH päätti nimittää TKY:n vuosijuhlaan lipunkantajaksi Antti Afflektin ja lippuairuiksi Kristina Bakicin ja Arttu Lamminpään. Lisäksi TKYH päätti nimittää opintorahamielenosoitukseen lipunkantajaksi Kuisma Reinikaisen ja lippuairuiksi Riikka Viskarin ja Tomi Saarisen.
6.4 Kutsu Prodekon 40. vuosijuhlaan 14.10.2006 (liite 6.4)
Päätös TKYH päätti lähettää Prodekon 40. vuosijuhlaan 14.10.2006 Turanlahden ja Savolaisen.
6.5 Kutsu Joensuun Yliopiston Ylioppilaskunnan 37-vuotisjuhlaan 14.10.2006 (liite 6.5)
Päätös TKYH päätti lähettää Joensuun Yliopiston Ylioppilaskunnan 37-vuotisjuhlaan 14.10.2006 tervehdyksen.
6.6 Kutsu Lapin yliopiston ylioppilaskunnan 27. vuosijuhlaan 7.10.2006 (liite 6.6)
Päätös TKYH päätti lähettää Lapin yliopiston ylioppilaskunnan 27. vuosijuhlaan 7.10.2006 tervehdyksen.
8. Korkeakoulu- ja opintoasiat
8.1 Opiskelijoiden edustukset TKK:n työryhmissä ja toimikunnissa (Savolainen)
Ylioppilaskunnilla on oikeus nimetä opiskelijaedustajat yliopistonsa toimielimiin Yliopistolain perusteella. Opiskelijat valitsevat keskuudestaan ehdokkaat, joiden nimityksen ylioppilaskunnan edustajisto ja hallitus vahvistavat.
Korkeakoulun työryhmien ja toimikuntien edustajat vahvistaa TKY:n hallitus.
Päätös TKYH päätti nimetä TKK:n henkilöstön kehittämistoimikunnan varsinaiseksi opiskelijaedustajaksi Aino Sarakorven ja varalle Antti Ala-Ilkan.
8.2 Edunvalvontajaoston kokoonpanon muuttaminen
Edunvalvontajaosto on yksi TKY:n jaostoista. Sen alle on koottu kaikki työryhmät, joissa käsitellään teekkareiden opintoihin, hyvinvointiin tai muuhun edunvalvontaan liittyviä asioita. Edunvalvontajaoston puheenjohtajana toimii hallituksen koulutuspoliittisista asioista vastaava ja sihteerinä kv-sihteeri.
TKY:n hallitus nimeää Edunvalvontajaoston. Jaostoon kuuluu puheenjohtajan ja sihteerin lisäksi kahdeksan (8) jäsentä, jotka toimivat eri työryhmien puheenjohtajina.
Opintoneuvosto (OPN) on osa edunvalvontajaostoa. Se koostuu kiltojen ja osakunnan opintovastaavista. Lisäksi toiminnassa on mukana kiltojen opintokisällejä tai muita opintovastaavan apuna toimivia henkilöitä.
Opintoneuvoston nykyisen puheenjohtajan Outi Kosken ollessa estynyt toimimaan työryhmän puheenjohtajana syyslukukaudella 2006, tehtävään on valittu Sebastian Knight. Knight toimii työryhmän puheenjohtajana vuoden 2006 loppuun asti.
Päätös TKYH päätti muuttaa edunvalvontajaoston kokoonpanoa seuraavanlaiseksi vuoden 2006 loppuun asti:
Ulla Rintala, puheenjohtaja (TKYH, Koulutuspoliittiset asiat)
Jarkko Levänen, sihteeri (Kv-sihteeri)
Sebastian Knight (Opintoneuvoston puheenjohtaja)
Elina Niinivaara (Kv-ISOhenkilövastaava)
Olli Pakarinen (Joukkoliikennetyöryhmän puheenjohtaja)
Henri Seppä (Haloped-työryhmän puheenjohtaja)
Tuomo Vierros (Kaupunkityöryhmän puheenjohtaja)
Kristina Uusi-Esko (BEST:n puheenjohtaja)
Pierre Frauman (ESN-TKY:n puheenjohtaja)
Maija Tiitinen (Sopo-projektivastaava)
9. Kansainväliset asiat
9.1 ESN Nordic Network Meeting:in tukeminen (Levänen, liite 9.1)
Erasmus Student Network (ESN) on Euroopan laajuinen opiskelijajärjestö, joka toimii aktiivisesti 29 maassa yli 10 000 jäsenen voimin. Suomessa ESN-jaostoja on 14 eri yliopistossa ja ammattikorkeakoulussa, joissa järjestämme toimintaa ulkomaalaisille opiskelijoille sekä toisaalta tarjoamme paikallisille opiskelijoille mahdollisuuden kansainvälistyä kotimaassa. Tavoitteenamme on opiskelijavaihdon vahvistaminen ja sen edellytysten parantaminen.
ESN:n kansainvälisellä tasolla järjestetään vuosittain useita kokouksia toimintamme arvioimiseksi ja kehittämiseksi. Tänä syksynä neljä Helsingin ESN-jaostoa (Helsingin yliopiston ylioppilaskunta, Teknillisen korkeakoulun ylioppilaskunta, Laurea-ammattikorkeakoulu ja Helsingin liiketalouden ammattikorkeakoulu) saivat kunnian järjestää Pohjois-Euroopan laajuisen Nordic Network Meeting -tapaamisen.
Kokous pidetään Helsingissä 16.–19. marraskuuta 2006. Siihen osallistuvat Pohjoismaat, Baltian maat sekä ESN:n kansainvälinen hallitus, joka pitää päämajaansa Brysselissä. Tapahtumaan saapuu yhteensä 90 osallistujaa, joille tarjotaan kokouksen aikana ohjelman lisäksi majoitus ja ruokailu. Haluaisimme tarjota osanottajille mahdollisuuden nähdä ja kokea Helsinkiä mahdollisimman paljon kokouksen lomassa. Kokoustilaisuudet järjestetään ammattikorkeakoulu Helian tiloissa. Tapahtuman talousarvio ja ohjelma on liitteenä 9.1.
Koska Erasmus-ohjelma on tällä hetkellä muutoksen tilassa ja sen tulevaisuus hakee vielä suuntaansa, olisi erittäin tärkeää, että näitä asioita pohdittaisiin mahdollisimman laajalti myös opiskelijan näkökulmasta. Nordic Network Meeting järjestetään talkoovoimin ja pääasiassa se rahoitetaan sponsoriavustuksilla. Toivoisimmekin, että myös Teknillisen korkeakoulun ylioppilaskunta voisi osallistua tapahtuman sponsorointiin sopivaksi katsomallaan summalla. Sponsoroinnin myötä TKY saisi tapahtumassa laajaa kansainvälistä näkyvyyttä.
Kainulainen esitti, että myönnettäisiin 750 euron avustus. Päiväläinen esitti 500 euron avustuksen myöntämistä. Asiasta suoritettiin äänestys, jossa annettiin ääniä seuraavasti:
Kainulainen 750 euroa 2 ääntä
Päiväläinen 500 euroa 6 ääntä
Tyhjää 0 ääntä
Päätös TKYH päätti tukea 500 eurolla ESN Nordic Network Meeting:ia.
10. Sosiaali- ja ympäristöasiat
10.1 Opintorahamielenosoituksen rahoitus
Koko vuoden mittaisen, valtakunnallisen opintorahan 15 % korotukseen tähtäävän kampanjan loppusuora on käsillä. Maanantaina 9.10. klo 14 järjestetään Eduskuntatalon edessä opintorahamielenosoitus, jossa ovat mukana kaikki pääkaupunkiseudun ylioppilaskunnat, ammattikorkeakoulut sekä toisen asteen opiskelijat.
Rahaa tarvitaan lähinnä mainosjulisteisiin, banderollien tekemiseen sekä muihin mahdollisiin kuluihin. Ainakin osa kuluista on tarkoitus jakaa mielenosoitukseen osallistuvien yhteisöjen kesken. Mahdollisimman paljon yritetään järjestää vapaaehtoisten voimin. Koska opintorahakampanjasta ei ollut tietoa vielä vuonna 2005, ei siihen osattu budjetoida lainkaan rahaa.
Päätös TKYH päätti myöntää opintorahamielenosoituksen järjestämiseen 300 euroa, jotka otetaan hallituksen projektirahoista.
11. Teekkariasiat
11.1 Teknillisen Korkeakoulun Ylioppilaskunnan edustajan nimeäminen Sitsilaulukilpailun tuomaristoon (Turanlahti, liite 11.1)
Akateeminen sitsiseura järjestää TKY:n avustuksella avoimen Sitsilaulukilpailun. TKY:llä on yksi mandaattipaikka kilpailun tuomaristoon.
Tuomaristossa on TKY:n edustajan lisäksi lukkarijäsen, Akateemisen sitsiseuran edustaja sekä kaksi ulkopuolista laulujen asiantuntijaa.
Päätös TKYH päätti nimetä Sitsilaulukilpailun tuomaristoon Iina Kainulaisen ja varalle Riikka Viskarin.
12. Järjestöasiat
12.1 Kaapin Takkakabinetti 4 vuokraaminen Club Mañanalle (Viskari)
Mañana on hakenut TKY:ltä kaappia. Esitetään Kaapin Takkakabinetti 4 vuokraamista Mañanalle 01.10.2006 alkaen hintaan 2,00€/kk.
Päätös TKYH päätti vuokrata Kaapin Takkakabinetti 4 01.10.20006 alkaen hintaan 2,00€/kk.
12.2 Rakentamistalouden kerhon, Liikenneakatemian, Akateemiset Kirkas Vesi Asiantuntijoiden, Maa- ja Vesirakentajat -kerhon sekä Ympäristö, teknologia ja yhteiskunta -kerhon yhteinen projektiavustushakemus (Viskari, liite 12.2)
Avustusta haetaan Mommilanjärven souteloihin osallistumisesta aiheutuvien kulujen (matkakulut, osallistumismaksut, venevuokrat jne.) kattamiseksi.
Rakentamistalouden kerho, Liikenneakatemia, Akateemiset Kirkas Vesi Asiantuntijat, Maa- ja Vesirakentajat -kerho sekä Ympäristö, teknologia ja yhteiskunta -kerho hakevat ylioppilaskunnalta avustusta 250 euroa souteloihin osallistumisesta aiheutuvien kulujen kattamista varten.
Päätös TKYH päätti myöntää Rakentamistalouden kerholle, Liikenneakatemialle, Akateemiset Kirkas Vesi Asiantuntijoille, Maa- ja Vesirakentajat -kerholle sekä Ympäristö, teknologia ja yhteiskunta -kerholle 200 euroa avustusta (40 euroa yhdistystä kohden) Mommilanjärven souteloihin osallistumisesta aiheutuvien kulujen kattamiseksi.
14. Tietotekniikka-asiat
14.1 TKY:n puhelinvaihteesta päättäminen (Salminen, liite 14.1.1-14.1.2)
TKY omistaa puhelinvaihteen, johon on kytkettynä osa TKY:n asunnoista, sihteeristö, YTHS ja seurakunta. TKY:n tietoliikennejaosto on pohtinut puhelinvaihteen pitämisen mielekkyyttä ja TKY on teettänyt asian tiimoilta erikoistyön (liitteenä). Selvitys osoittaa, että asunnot muodostavat todella pienen osan puheluista. Vaihteen vuokraava ja puhelut laskuttava yritys on suostunut liittymien määrän vähentämiseen, joka vähentäisi suoraan vaihteesta maksettavaa kiinteää korvausta. Tietoliikennejaosto on käsitellyt asiaa kokouksessaan 2/2006 (19.9.2006) ja esittää asukkaiden puhelinliittymien lopettamista ja samalla selvitysten aloittamista siitä miten nykyinen puhelinvaihde voitaisiin korvata nykyaikaisemmilla järjestelmillä.
TKY:n asuntojaosto 7/2006 ja kyläjaosto ovat käsitelleet asiaa. Asuntojaoston pöytäkirjanote on liitteenä 14.1.2. Kyläjaoston mielipide oli, etteivät asukkaat tarvitse puhelimia.
Viskari esitti, että ensin tehtäisiin asukkaille kysely puhelinvaihteen tarpeellisuudesta. Kainulainen kannatti esitystä. Asiasta suoritettiin äänestys, jossa annettiin ääniä seuraavasti:
Pohjaesitys 6 ääntä
Muutosesitys 2 ääntä
Tyhjää 0 ääntä
Päätös TKYH päätti irtisanoa puhelinvaihteesta asukkaiden liittymät, vähentää vaihdeliittymien määrän kolmesta yhteen ja pyytää tietoliikennejaostoa valmistelemaan selvitys TKY:n puhelinvaihteen korvaamiseksi nykyaikaisemmilla ratkaisuilla.
15. Muut esille tulevat asiat
15.1 Wesmo ja Pleksi ovat käyneet treffeillä
15.2 TKYH päätti kiittää Arjaa pullista ja antaa onnittelut nimipäivän johdosta
16. Kokouksen päättäminen
Hallituksen puheenjohtaja päätti kokouksen kello 9.31.
Aleksi Päiväläinen Vesa Ruusunen
Puheenjohtaja Sihteeri
Emmi Turanlahti Lauri Kovanen
Pöytäkirjantarkastaja Pöytäkirjantarkastaja
Liiteluettelo:
Liite 4 Esityslista
Liite 5.6 TKY:n järjestötoiminnan talousseuranta, toteuma 31.8.2006
Liite 5.7 Kutsu Kemman uuden kiltiksen avajaisiin keskiviikkona 4.10. klo 15-17
Liite 5.8 Kutsu Tipikaksen vuosijuhlaan 5.10.2006
Liite 5.9 TKY:n lopullinen versio lausunnosta OLL toiminta- ja taloussuunnitelmasta
Liite 5.10 TKY:n lopullinen versio lausunnosta noppa-portaaliin
Liite 5.11 TKY:n lopullinen versio lausunnosta TKK:n strategian luonnokseen
Liite 6.2.1 Jatkuvuustoimikunnan lausunto vuoden 2006 kunnianosoituksista
Liite 6.2.2 Esitys Pro Teekkari –patsaan saajiksi
Liite 6.4 Kutsu Prodekon 40. vuosijuhlaan 14.10.2006
Liite 6.5 Kutsu Joensuun Yliopiston Ylioppilaskunnan 37-vuotisjuhlaan 14.10.2006
Liite 6.6 Kutsu Lapin yliopiston ylioppilaskunnan 27. vuosijuhlaan 7.10.2006
Liite 9.1 ESN Nordic Network Meeting:in talousarvio ja ohjelma
Liite 11.2 Teknillisen Korkeakoulun Ylioppilaskunnan edustajan nimeäminen Sitsilaulukilpailun tuomaristoon
Liite 12.2 Rakentamistalouden kerhon, Liikenneakatemian, Akateemiset Kirkas Vesi Asiantuntijoiden, Maa- ja Vesirakentajat -kerhon sekä Ympäristö, teknologia ja yhteiskunta -kerhon yhteinen projektiavustushakemus
Liite 14.1.1 TKY:n puhelinvaihdeselvitys
Liite 14.1.2 Pöytäkirjanote asuntojaoston kokouksesta 8/2006