Hallituksen kokouksen 1/2008 pöytäkirja
01.04.2008
Läsnä:
Christian Peltonen (puheenjohtaja)
Juuso Laatikainen, jäsen (varapuheenjohtaja, kokouksen sihteeri)
Petri Heikkinen, jäsen
Markus Heimonen, jäsen
Katariina Nyman, jäsen
Lauri Reiman, jäsen
Anni Sarvaranta, jäsen
Petri Valkama, jäsen
Poissa:
Sebastian Knight, jäsen
Teemu Halme, pääsihteeri
1. Kokouksen avaaminen
Hallituksen puheenjohtaja avasi kokouksen kello 9.56.
2. Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen
Puheenjohtaja totesi kokouksen laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.
3. Kokoustoimihenkilöiden valinta
Puheenjohtaja kutsui kokouksen pöytäkirjantarkastajiksi Lauri Reimanin ja Petri Valkaman sekä kutsui kokouksen sihteeriksi Juuso Laatikaisen.
4. Kokouksen työjärjestyksen vahvistaminen
Päätös Kokouksen työjärjestykseksi hyväksyttiin esityslista (liite 4).
6. Hallintoasiat
6.2 Kellojen synkronointi (Peltonen)
Koska myöhästyminen ja ajasta erehtyminen aiheuttaa helposti vaivaa ja hankaluuksia yhteisiä asioita hoidettaessa, on tällaiset epämiellyttävät ongelmat pyrittävä eliminoimaan. Koska väärään aikaan tuleminen on pääsääntöisesti ongelmallista vain silloin, kun aika on väärä suhteessa toisten ihmisten paikallaoloaikaan, tulee ensisijaisesti varmistaa että kaikilla hallituksen jäsenillä on käytössään sama aika.
Päätös TKYH päätti synkronoida kellonsa ja noudattaa hallituksen aikaa koko vuoden. Tarvittaessa kellot synkronoidaan uudestaan aina hallituksen puheenjohtajan kellon mukaan.
6.3 Hallituksen kokouskäytäntö (Peltonen)
Hallituksen kokouskäytännöt on koottu hallinto-ohjeeseen.
Hallituksen työjärjestyksessä (4§) todetaan seuraavaa hallituksen kokoontumisesta: ”Hallitus kokoontuu puheenjohtajansa tai tämän ollessa estynyt tai esteellinen varapuheenjohtajansa kutsusta lukukausien aikana vähintään kerran kahdessa (2) viikossa ellei ylioppilaskunnan säännöistä tai tästä työjärjestyksestä muuta johdu. Opiskelijoiden yli seitsemän (7) päivää pitkän yhtäjaksoisen lomakauden aikana hallitus kokoontuu tarpeen vaatiessa. Mikäli vähintään kaksi (2) hallituksen jäsentä sitä hallituksen puheenjohtajalta kirjallisesti pyytää, on hallitus kutsuttava koolle lukukausien aikana viiden (5) ja opiskelijoiden yli seitsemän (7) päivää kestävän yhtäjaksoisen lomakauden aikana kymmenen (10) päivän kuluessa pyynnön todisteellisesta esittämisestä.
Hallitus on päätösvaltainen, jos läsnä on yli puolet (1/2) sen jäsenistä, heidän joukossaan puheenjohtaja tai varapuheenjohtaja, ja jos kaikille hallituksen jäsenille on kokouksesta tiedotettu. Hallitus päättää pääasiallisen kokoontumispaikkansa ja -aikansa toimikautensa alussa.
Edelleen todetaan (5§) esityslistasta seuraavaa: ”Pääsihteeri vastaa yhdessä hallituksen puheenjohtajan kanssa esityslistan laatimisesta. Hallituksen kokouksessa otetaan käsiteltäväksi esityslistalle merkityt asiat. Muu kuin esityslistalle merkitty asia voidaan ottaa käsiteltäväksi, mikäli hallitus kahden kolmasosan (2/3) enemmistöllä niin päättää.”
Käytännössä hallituksen jäsenet ja sihteerit ovat lisänneet itse esityslistalle tulevat asiat sihteeristön verkkolevyllä (työtila) avoimeen olevaan esityslistaan. Jokainen huolehtii itse siitä, että muotoilut ja liitteet ovat kunnossa. Liitteet toimitetaan valmiiksi numeroituina yksipuolisina nitomattomina kopioina pääsihteeri ja mahdollisuuksien mukaan tallennetaan työtilaan esityslistan yhteyteen. Esityslistalle tulevat asiat tulee lisätä avoinna olevaan esityslistaan kokousviikon maanantain kuluessa. Pääsihteeri voi antaa yksittäisissä poikkeustapauksissa luvan lisätä yksittäisen asian listalle myöhemmin.
Hallituksen työjärjestys toteaa pöytäkirjantarkastamisesta (7 §) mm. seuraavaa: ”Hallitus valitsee kaksi (2) hallituksen läsnä olevaa jäsentä pöytäkirjan tarkastajiksi, minkä ohella kokouksessa läsnä olleet hallituksen jäsenet voivat tarkastaa pöytäkirjan seuraavassa hallituksen kokouksessa. Kiireellisissä tapauksissa pöytäkirja voidaan tarkastaa samassa hallituksen kokouksessa.
Pöytäkirja tulee tarkastaa neljäntoista (14) päivän kuluessa kokouksesta. ”
Pöytäkirjantarkastuksessa hallituksen jäsenet ovat tehneet mahdolliset korjaukset pääsihteerin laatimaan pöytäkirjaan, joka löytyy työtilasta samasta paikasta kuin esityslistatkin.
Päätös Hallituksen kokoukset alkavat parittomien viikkojen torstaisin klo 8.30. Erillisiä kokouskutsuja lähetetään vain siinä tapauksessa, jos kokousaika poikkeaa ennalta sovitusta. Kokoukset pidetään pääsääntöisesti Sihteeristön isossa neuvotteluhuoneessa.
6.4 Myöhästymissanktiot (Peltonen)
Asioiden sujuvuuden ja yleisen kohteliaisuuden vuoksi aamukouluissa ja kokouksissa on syytä olla ajallaan tai ilmoittaa ajoissa poissaoloistaan ja mahdollisesta myöhästymisestään. Moraalin kohottamiseksi TKYH pitää hyvänä määrätä myöhästymisestä tai muusta häiriöstä erillinen korvaus.
Päätös TKYH päätti, että keskiviikon aamukoulusta myöhästynyttä jäsentä kutsutaan prinsessaksi torstain aamukouluun asti ja hänen on sihteeristössä käytettävä tiaraa tänä aikana. Mikäli myöhästyminen tapahtuu torstain aamukoulusta, rangaistus on voimassa perjantaiaamuun asti. Joka toisesta myöhästymisestä sekä yhdestäkin ilmoittamatta tapahtuvasta poissaolosta myöhästyjä joutuu lisäksi tarjoamaan hallitukselle Alexander Lagerstedt-tasoisen aamupalan.
Lisäksi TKYH päätti, että hallituksen jäsenen puhelimen sointi, piippaus tai värinä maksaa yhden euron ja lisäksi puhelimeen vastaaminen ilman, että on ennalta ilmoittanut odottavansa tärkeää puhelua, maksaa yhden euron. Taskussa tapahtuvaa puhelimen värinää ei huomioida. Kertyneiden varojen käytöstä päätetään myöhemmin.
TKYH päätti velvoittaa hallituksen jäsen Katariina Nymanin ja hänen ollessaan estynyt Juuso Laatikaisen pitämään kirjaa myöhästymisistä, aamupaloista ja puhelinmaksuista.
6.5 Hallituksen jäsenten tehtäväjako vuonna 2008 (Peltonen)
TKYE on valinnut TKY:n hallituksen vuodelle 2008. TKYH järjestäytyy ja päättää sektorijaostaan ensimmäisessä kokouksessaan.
Päätös TKYH päätti jäsentensä tehtäväjaosta seuraavaa:
Juuso Laatikainen varapuheenjohtaja, viestintä ja tietotekniikka
Petri Heikkinen teekkarikylä
Markus Heimonen koulutuspoliittiset asiat
Sebastian Knight teekkariasiat ja palvelut
Katariina Nyman kansainväliset asiat
Lauri Reiman sosiaalipoliittiset asiat
Anni Sarvaranta koulutuspoliittiset asiat
Petri Valkama järjestöasiat
6.6 Hallituksen isännän / emännän valinta (Peltonen)
Silloin tällöin hallitus saa tilaisuuden isännöidä erilaisia vierailuja. Vieraiden kestitsemiseksi on hallituksen hyvä nimetä keskuudestaan isäntä / emäntä vastaamaan vierailutilaisuuksien ruokahuollosta.
Päätös TKYH päätti valita isännäksi Petri Heikkisen ja emännäksi Anni Sarvarannan.
6.7 Hallituksen baarimestarin valinta (Peltonen)
Sisäisesti virkistäytyessään nauttii TKYH silloin tällöin erilaatuisia juomia. Jotta virkistäytymisen tulos olisi ihanteellinen, tarvitaan säätelytoimintoa hoitamaan järjestelmällinen ja luotettava ihmistuntija baarimestariksi.
Hallituksen baarimestari valitsee TKY:lle vuoden kuohuviinin, jota TKY:n tulee suosia kuohuviinihankinnoissaan.
Päätös TKYH päätti valita baarimestariksi Sebastian Knightin.
6.8 Hallituksen lukkarin valinta (Peltonen)
Ylioppilaskuntaa edustaessaan hallitus kykenee useasti saamaan ansaittua kunnioitusta innokkaalla laulannalla. Jotta hallituksen yhteislaulutaito hioutuisi huippuunsa, ja jotta laulu tarpeen tulleen aina esitettäisiin, on syytä valita hallitukselle lukkari.
Päätös TKYH päätti valita lukkarikseen Katariina Nymanin.
6.9 Hallituksen bonussektoreiden vastuiden jakaminen (Peltonen)
Hallinto-ohje kokoaa sellaisia bonus-sektoreita jotka eivät suoranaisesti kuulu kenellekään tietylle hallituksen jäsenelle, mutta joiden hoitoon tarvitaan joku vastuullinen. Lisäksi pyrittäessä tuomaan TKY:n näkemys esille erilaisissa asioissa on TKYH:n perusteltua nimetä erilliset vastuuhenkilöt kullekin alueelle.
Ylioppilaskuntien piirissä tehdään paljon työtä kehitysyhteistyö-, kuntavaikuttamis-, ympäristö- ja yritysyhteistyöasioiden piirissä. Perinteisesti joku hallituksen jäsen on toiminut myös jatkuvuustoimikunnan ja DIAS-killan sihteerinä. Lisäksi liikunta-asiat ovat kuuluneet vaihtelevasti vuosittain eri hallituksen jäsenelle.
Päätös TKYH päätti nimetä kuntavaikuttamis-, ympäristö-, alumniasioille ja yritysyhteistyölle, Tekniikan akateemisten liiton yhteistyölle, seuraavat vastuuhenkilöt ja jatkuvuustoimikunnan ja DIAS-killan sihteereiksi:
Kuntavaikuttaminen Lauri Reiman
Kiltaneuvosto Petri Valkama
DIAS-killan sihteeri Petri Valkama
Ympäristöasiat Lauri Reiman
Kehitysyhteistyö Katariina Nyman
Yritysyhteistyö Petri Valkama
Tekniikan akateemisten liitto Juuso Laatikainen
Jatkuvuustoimikunnan sihteeri Juuso Laatikainen
Liikunta-asiat Sebastian Knight
Kaksikielisyys Anni Sarvaranta
Sääntötoimikunta Markus Heimonen
6.10 Jaostojen perustaminen ja jaostojen puheenjohtajien nimittäminen (Peltonen)
Hallituksen työjärjestyksen 11§ mukaan hallitus valitsee avukseen edunvalvontajaoston, teekkarijaoston ja kyläjaoston. Jaostot ovat hallituksen alaisia ja ne toimivat hallituksen linjausten mukaisesti. Jaostot raportoivat hallitukselle toiminnastaan.
Hallitus voi työjärjestyksen 12§ mukaan tarvittaessa perustaa muitakin jaostoja ja työryhmiä. Näiden tehtävistä ja toiminnasta sekä yhteyshenkilönä toimivasta hallituksen jäsenestä tai toimihenkilöstä hallitus päättää jaostoa tai työryhmää perustettaessa. Hallitus nimittää jaostojen ja työryhmien jäsenet sekä puheenjohtajan. Jaosto valitsee keskuudestaan varapuheenjohtajan.
TKYH 2006 valmisteli muutoksen edunvalvontajaostoon. Edunvalvontajaostoa ei enää perusteta vaan sen sijaan perustetaan kopo-jaosto ja KV-jaosto. Hallituksen työjärjestys määrää edunvalvontajaoston perustamisesta, mutta hallituksen työjärjestys tullee edustajistolle päivitettäväksi keväällä.
Päätös TKYH päätti nimetä seuraavat henkilöt sääntömääräisten jaostojen puheenjohtajiksi:
Kopo-jaosto Anni Sarvaranta
KV-jaosto Katariina Nyman
Teekkarijaosto Sebastian Knight
Kyläjaosto Petri Heikkinen
6.11 Teekkarijaoston nimittäminen (Knight)
Teekkarijaoston (TJ) jäsenet järjestävät suuren osan TKY:n näkyvästä toiminnasta. TJ:ssa käsitellään sen osa-alueiden toimintaa, ja kuullaan tilannetiedotuksia siitä mitä kunkin toimijan vastuualueella tapahtuu.
Hallitus nimittää teekkarijaoston. Hallituksen jäsen Sebastian Knight sekä teekkari- ja kulttuurisihteeri Mika Tarhala ovat haastatelleet ehdokkaita.
Päätös TKYH päätti nimittää teekkarijaoston jäseniksi seuraavat henkilöt:
Puheenjohtaja Sebastian Knight
Teekkari- ja kultturisihteeri Mika Tarhala sihteeri
Fuksimajuri Jussi Valtonen Wappuun asti
Liikuntasihteeri Sonja Sahlsten
Teekkarikulttuuritirehtööri Elina Kekki
Kulttuuritirehtööri Hanna Paananen
Fuksimajuri Otto Vehviläinen
IE-tirehtööri Atso Takala
ISO-tirehtööri Heikki Harju
Liikuntatirehtööri Rauno Järvinen
Wapputirehtööri Leena Ikonen
Lakinlaskijaistirehtööri Lauri Neuvonen
Polyteekkarimuseon intendentti Sassa Järviö
6.13 Peltosen ottaminen pöydältä (Peltonen)
TKYH päätti kokouksessaan 30/2007 jättää Peltosen pöydälle ja ottaa samanlaisena käsittelyyn seuraavassa kokouksessa. Peltonen ei itse ollut läsnä kokouksessa, joten hallituksen päätöstä ei voitu panna välittömästi täytäntöön ja on epäselvää onko kukaan tästä huolehtinut myöhemminkään.
Peltonen on mahdollisesti esteellinen käsittelemään asiaa, koska hänen yksityinen etunsa saattaa olla ristiriidassa ylioppilaskunnan edun kanssa.
Päätös TKYH päätti ottaa Peltosen pöydältä.
6.14 Poikkeusjärjestelyt jäsenmaksun suorittamisvelvollisuuteen vuoden 2008 alun osalta
Pysyväispäätöksessä 7 (TKYH 37/95) määritellään ylioppilaskunnan jäsenten jäsenmaksun suorittamisvelvollisuudet sekä tähän annetut pysyvät poikkeukset. PP 7:n mukaan opiskelijan ei tarvitse maksaa ylioppilaskunnan jäsenmaksua kyseisen lukukauden osalta, mikäli hän valmistuu syyslukukaudella ennen 16.9. tai kevätlukukaudella ennen 1.2.
TKK on siirtynyt uuteen hallintomalliin 1.1.2008 alkaen. Tutkintoja myöntävät koulutusneuvostot eivät kaikilta osin ehdi pitää ensimmäistä kokoustaan tammikuun aikana. Jäsenten edun mukaista on antaa niille opiskelijoille, joiden koulutusneuvosto ei ehdi kokoontua tammikuussa, mahdollisuus olla maksamatta ylioppilaskunnan jäsenmaksua kevätlukukauden 2008 osalta, mikäli heille myönnetään tutkinto koulutusneuvoston vuoden ensimmäisessä kokouksessa ja mikäli tämä tapahtuu ennen 1. maaliskuuta 2008.
Päätös TKYH päätti yksittäispoikkeuksena pysyväispäätökseen 7 antaa mahdollisuuden olla maksamatta kevään 2008 jäsenmaksua niille jäsenilleen, jotka valmistuvat vuoden ensimmäisessä koulutusneuvoston kokouksessa, mikäli tämä tapahtuu ennen 1.3.2008. Lisäksi TKYH totesi, että pysyväispäätös säilyy edelleen muuttamattomana, mutta tämä päätös on tehty, koska TKK:n siirtyminen tiedekuntarakenteeseen on aiheuttanut sen, että kaikki koulutusneuvostot eivät välttämättä ehdi pitää ensimmäistä kokoustaan ennen 31.1. joka on pysyväispäätöksen määrittelemä takaraja mahdollisuudelle olla maksamatta jäsenmaksua kevään osalta.
7. Asumis-, kylä ja kiinteistöasiat
7.1 Energiatehokkuus osaksi TKY:n perustoimintaa
TKYH päätti kokouksessaan 30/2007 hyväksyä hallituksen ympäristöasiantuntija Janssonin ehdotuksen TKY:n ensiaskeleeksi kohti aidosti energiatehokasta ylioppilaskuntaa ja velvoittaa hallituksen puheenjohtajan työskentelemään tammikuun ajan ilman valoja työskennellessään työhuoneessaan. Samalla TKYH velvoitti pääsihteerin valvomaan pimeän kehitystä kyseisessä huoneessa. Päätöksen esittelyssä todettiin seuraavaa:
Energiatehokkuus puhuttaa paljon näinä alati lämpenevinä talvi-iltoina. TKY:n toiminnassa energiatehokkuus on valitettavasti ignoroitu, jätetty huomiotta ja sivuutettu julmasti ja täysin tunnottomasti. Sihteeristössähän valot palavat usein yötä päivää ja usein jatkuvasti. Koska parempi tulevaisuus muodostuu pienien tekojen kautta, tulee TKY:n aloittaa välittömät toimet vuoden vaihteessa sähkövalon käytön järkevöittämiseksi.
Pilotointihankkeena hallituksen ympäristöasiantuntija Jansson esittää, että TKYHpj testaa tammikuun ajan pimeätyöskentelyn tehokkuutta huoneessaan työskennellessä ja suhteuttaa pimeydestä aiheutuvia mahdollisia haittoja saavutettaviin energiasäästöihin. Pimeätyöskentelyn olennaisena osana toimikoon pimeyteen integroivat laulut pimeästä ja siitä aiheutuvista pelkotiloista.
Päätös TKYH päätti tarkentaa kokouksessaan 30/2007 tekemäänsä päätöstä niin, että hallituksen puheenjohtaja voi pitää valoja päällä työhuoneessaan, mikäli hänellä on vieraita tai muutoinkin mikäli pääsihteerin huoneen puolelta kajastava valo ei riitä tarkkuutta vaativan työn tekemiseen.
8. Korkeakoulu- ja opintoasiat
8.1 Korkeakoulupoliittisen sihteerin palkkaaminen (Halme, Peltonen)
Valintaa käsitteli työryhmä Halme (pääsihteeri), Myller (väistyvä korkeakoulupoliittinen sihteeri) ja Peltonen (hallituksen vuoden 2007 koulutuspoliittinen vastaava). Hakemuksia saapui määräaikaan mennessä neljä. Hakemusten perusteella työryhmä kutsui haastatteluun neljä henkilöä. Haastattelujen ja hakemusten perusteella työryhmä esittää palkattavaksi tekn. yo. Nina Laguksen korkeakoulupoliittisen sihteerin toimeen alla esitetyin perustein.
Lagus opiskelee Teknillisessä korkeakoulussa elektroniikan ja sähkötekniikan koulutusohjelmassa. Hän on toiminut kiltansa opintotoimikunnassa ja on kiinnostunut koulutuspolitiikasta. Lisäksi hän on toiminut ylioppilaskunnan kopo-jaostossa sekä hallinnon opiskelijaedustajana osastossansa ja korkeakoulun keskushallinnossa. Laguksella on merkittävää kokemusta järjestötoiminnasta sillä on toiminut aktiivisesti eri luottamustehtävissä niin killassaan, partiolippukunnassa kuin ylioppilaskunnaskin.
Päätös TKYH päätti palkata Nina Laguksen korkeakoulupoliittiseksi sihteeriksi kaudelle 1.1.2008-31.5.2009. Työaika on 24 tuntia viikossa. Palkka on 992 euroa kuukaudessa. Korotukset tehdään hallinto-ohjeen mukaisesti. Korkeakoulupoliittinen sihteeri ei ole palkattuna kesäkuukausina (1.6.-31.8.).
11. Teekkariasiat
11.1 Lakinkäyttölupien myöntämisvallan siirtäminen Teekkarijaostolle (Knight)
Pysyväispäätöksessä 29 sanotaan seuraavaa:
"Hallitus päättää vuoden alussa siitä, antaako se lakinkäyttölupien myöntämisvallan hallituksen jaostolle. Jaoston päätöksistä voi luvan anoja valittaa TKY:n hallitukselle, joka käsittelee valituksen."
Vuonna 2006 TKYH helpotti toimintaansa jakamalla lakinkäyttölupien myöntämisvallan Teekkarijaostolle. Jaoston sihteeri toimittaa tiedon myönnetyistä lakinkäyttöluvista hallitukselle tiedoksi.
Päätös TKYH päätti siirtää lakinkäyttölupien myöntämisvallan Teekkarijaostolle toimikautensa ajaksi.
13. Viestintäasiat
13.1 AD-siviilipalvelusmiehen valitseminen (Halme)
Valintaa käsittelemässä oli työryhmä Teemu Halme (pääsihteeri), Paula Partanen (tiedottaja) sekä Tuomas Kontro (hallituksen viestintä- ja tietotekniikkavastaava). AD-siviilipalvelusmiestä yritettiin rekrytoida keväästä lähtien, mutta tänä vuonna hakemuksia tuli vain muutama ja hakijat yleensä ehtivät saada muun paikan jo ennen haastatteluja. Työryhmä haastatteli 13.11. viimeisintä hakijaa, joka vaikutti hakemuksensa perusteella lupaavalta.
Valinnassa painotettiin AD-siviilipalvelusmiehen funktiota ylioppilaskunnan lukuisten painotuotteiden ja muiden graafista suunnittelua vaativien julkaisujen käytännön toteutuksessa sekä sosiaalisuutta ja kykyä sopeutua ylioppilaskuntaan työyhteisönä. Työryhmä esittää valittavaksi tehtävään Esa Hiltusen, joka on sosiaalinen, hallitsee hyvin graafisen suunnittelun jo koulutuksensakin puolesta eikä kaihda opetella uusia asioita. Hänellä on myös alan työkokemusta Lisäksi Hiltusella on erinomainen suomen ja englannin kielen taito.
Päätös TKYH päätti valita Esa Hiltusen AD-siviilipalvelusmieheksi 1.2.2008 alkaen.
15. Materiaalihankinnat
15.1 Puolustuspoliittiset hankinnat
TKYH päätti kokouksessaan 30/2007 selvittää mahdollisuutta hankkia globaalin puolustuspolitiikan nojalla soudettavan lentotukialuksen hankkimista sekä Tanskansalmen leventämistä lentotukialusystävälliseksi hallituksen oman harkinnan ja talousarvion mukaisissa puitteissa. Päätöksen esittelyssä todettiin seuraavaa:
Ensimmäisen panssarivaunuhankkeen mentyä hieman mönkään, on syytä tarkastella kalustohankintoja uudesta näkökulmasta. Panssarivaunuja tuntuu olevan myynnissä hieman ympäri maailmaa mm. Australiassa ja Tsekeissä. Mahdollisuuksien mukaan kyseisiä alennusmyyntejä tulisi käyttää hyväksi. Jotta rahtikustannukset tulisivat mahdollisimman pieneksi, on syytä hankkia omaa kalustoa panssarivaunujen kuljettamiseen. Tästä syystä olisi syytä hankkia mahdollisimman iso laiva. Vaihtoehtoina ovat esimerkiksi rahtilaivat tai lentotukialus, vaikka sellaisen ensisijainen tarkoitus onkin toimia lentokoneita varten. Lentotukialuksen vahvuuksia ovat hervoton koko, munakas olemus ja loistava aurinkokansi.
Päätös TKYH päätti laatia maaliskuunloppuun mennessä pintapuolisen ja ylimalkaisen selvityksen lentotukialuksen hankkimisesta sekä Tanskansalmen leventämisestä ja julkaista sen mahdollisuuksien mukaan 1.4. TKY:n taloudellinen tilanne ei ainakaan kuluvana vuonna anna mahdollisuutta hankinnan tekemiseen saati salmien leventämiseen. Velvoitetaan hallituksen jäsen Markus Heimonen tekemään selvitystyö.
15.2 Puhelimien ja ovikellon hankinnat
TKYH päätti kokouksessaan 30/2007 tutkia mahdollisuutta uusia sihteeristön puhelimet ja ovikellot sellaisilla, jotka pystyvät toistamaan Iron Maiden -yhtyeen kappaleen ”Fear of the dark”. Päätöksen esittelyssä todettiin seuraavaa:
Sihteeristössä on vuonna 2007 toiminut musiikillisesti lahjakkaita henkilöitä. Henkilöiden lahjat eivät kuitenkaan ole tulleet riittävästi esille. Lisäksi teekkarit olivat vahvasti mukana laulamassa karaoken maailman ennätystä. Musiikillisesti lahjakkaita tukeakseen tulisi sihteeristöön hankkia lankapuhelimet ja ovikello, jotka hälyttäessään soittavat Iron Maiden -yhtyeen kappaleen ”Fear of the dark”.
Päätös TKYH päätti todeta, että sihteeristön puhelimien ja ovikellojen uusiminen sellaisilla, jotka pystyvät toistamaan Iron Maiden -yhtyeen kappaleen ”Fear of the dark”, on nykyaikaisessa teknologiayhteiskunnassa toki mahdollista.
15. Muut esille tulevat asiat
Ei muita esille tulevia asioita.
16. Kokouksen päättäminen
Hallituksen puheenjohtaja päätti kokouksen kello 10.04.
Christian Peltonen Juuso Laatikainen
Puheenjohtaja Sihteeri
Lauri Reiman Petri Valkama
Pöytäkirjantarkastaja Pöytäkirjantarkastaja
Liiteluettelo:
Liite 4 Esityslista
Christian Peltonen (puheenjohtaja)
Juuso Laatikainen, jäsen (varapuheenjohtaja, kokouksen sihteeri)
Petri Heikkinen, jäsen
Markus Heimonen, jäsen
Katariina Nyman, jäsen
Lauri Reiman, jäsen
Anni Sarvaranta, jäsen
Petri Valkama, jäsen
Poissa:
Sebastian Knight, jäsen
Teemu Halme, pääsihteeri
1. Kokouksen avaaminen
Hallituksen puheenjohtaja avasi kokouksen kello 9.56.
2. Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen
Puheenjohtaja totesi kokouksen laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.
3. Kokoustoimihenkilöiden valinta
Puheenjohtaja kutsui kokouksen pöytäkirjantarkastajiksi Lauri Reimanin ja Petri Valkaman sekä kutsui kokouksen sihteeriksi Juuso Laatikaisen.
4. Kokouksen työjärjestyksen vahvistaminen
Päätös Kokouksen työjärjestykseksi hyväksyttiin esityslista (liite 4).
6. Hallintoasiat
6.2 Kellojen synkronointi (Peltonen)
Koska myöhästyminen ja ajasta erehtyminen aiheuttaa helposti vaivaa ja hankaluuksia yhteisiä asioita hoidettaessa, on tällaiset epämiellyttävät ongelmat pyrittävä eliminoimaan. Koska väärään aikaan tuleminen on pääsääntöisesti ongelmallista vain silloin, kun aika on väärä suhteessa toisten ihmisten paikallaoloaikaan, tulee ensisijaisesti varmistaa että kaikilla hallituksen jäsenillä on käytössään sama aika.
Päätös TKYH päätti synkronoida kellonsa ja noudattaa hallituksen aikaa koko vuoden. Tarvittaessa kellot synkronoidaan uudestaan aina hallituksen puheenjohtajan kellon mukaan.
6.3 Hallituksen kokouskäytäntö (Peltonen)
Hallituksen kokouskäytännöt on koottu hallinto-ohjeeseen.
Hallituksen työjärjestyksessä (4§) todetaan seuraavaa hallituksen kokoontumisesta: ”Hallitus kokoontuu puheenjohtajansa tai tämän ollessa estynyt tai esteellinen varapuheenjohtajansa kutsusta lukukausien aikana vähintään kerran kahdessa (2) viikossa ellei ylioppilaskunnan säännöistä tai tästä työjärjestyksestä muuta johdu. Opiskelijoiden yli seitsemän (7) päivää pitkän yhtäjaksoisen lomakauden aikana hallitus kokoontuu tarpeen vaatiessa. Mikäli vähintään kaksi (2) hallituksen jäsentä sitä hallituksen puheenjohtajalta kirjallisesti pyytää, on hallitus kutsuttava koolle lukukausien aikana viiden (5) ja opiskelijoiden yli seitsemän (7) päivää kestävän yhtäjaksoisen lomakauden aikana kymmenen (10) päivän kuluessa pyynnön todisteellisesta esittämisestä.
Hallitus on päätösvaltainen, jos läsnä on yli puolet (1/2) sen jäsenistä, heidän joukossaan puheenjohtaja tai varapuheenjohtaja, ja jos kaikille hallituksen jäsenille on kokouksesta tiedotettu. Hallitus päättää pääasiallisen kokoontumispaikkansa ja -aikansa toimikautensa alussa.
Edelleen todetaan (5§) esityslistasta seuraavaa: ”Pääsihteeri vastaa yhdessä hallituksen puheenjohtajan kanssa esityslistan laatimisesta. Hallituksen kokouksessa otetaan käsiteltäväksi esityslistalle merkityt asiat. Muu kuin esityslistalle merkitty asia voidaan ottaa käsiteltäväksi, mikäli hallitus kahden kolmasosan (2/3) enemmistöllä niin päättää.”
Käytännössä hallituksen jäsenet ja sihteerit ovat lisänneet itse esityslistalle tulevat asiat sihteeristön verkkolevyllä (työtila) avoimeen olevaan esityslistaan. Jokainen huolehtii itse siitä, että muotoilut ja liitteet ovat kunnossa. Liitteet toimitetaan valmiiksi numeroituina yksipuolisina nitomattomina kopioina pääsihteeri ja mahdollisuuksien mukaan tallennetaan työtilaan esityslistan yhteyteen. Esityslistalle tulevat asiat tulee lisätä avoinna olevaan esityslistaan kokousviikon maanantain kuluessa. Pääsihteeri voi antaa yksittäisissä poikkeustapauksissa luvan lisätä yksittäisen asian listalle myöhemmin.
Hallituksen työjärjestys toteaa pöytäkirjantarkastamisesta (7 §) mm. seuraavaa: ”Hallitus valitsee kaksi (2) hallituksen läsnä olevaa jäsentä pöytäkirjan tarkastajiksi, minkä ohella kokouksessa läsnä olleet hallituksen jäsenet voivat tarkastaa pöytäkirjan seuraavassa hallituksen kokouksessa. Kiireellisissä tapauksissa pöytäkirja voidaan tarkastaa samassa hallituksen kokouksessa.
Pöytäkirja tulee tarkastaa neljäntoista (14) päivän kuluessa kokouksesta. ”
Pöytäkirjantarkastuksessa hallituksen jäsenet ovat tehneet mahdolliset korjaukset pääsihteerin laatimaan pöytäkirjaan, joka löytyy työtilasta samasta paikasta kuin esityslistatkin.
Päätös Hallituksen kokoukset alkavat parittomien viikkojen torstaisin klo 8.30. Erillisiä kokouskutsuja lähetetään vain siinä tapauksessa, jos kokousaika poikkeaa ennalta sovitusta. Kokoukset pidetään pääsääntöisesti Sihteeristön isossa neuvotteluhuoneessa.
6.4 Myöhästymissanktiot (Peltonen)
Asioiden sujuvuuden ja yleisen kohteliaisuuden vuoksi aamukouluissa ja kokouksissa on syytä olla ajallaan tai ilmoittaa ajoissa poissaoloistaan ja mahdollisesta myöhästymisestään. Moraalin kohottamiseksi TKYH pitää hyvänä määrätä myöhästymisestä tai muusta häiriöstä erillinen korvaus.
Päätös TKYH päätti, että keskiviikon aamukoulusta myöhästynyttä jäsentä kutsutaan prinsessaksi torstain aamukouluun asti ja hänen on sihteeristössä käytettävä tiaraa tänä aikana. Mikäli myöhästyminen tapahtuu torstain aamukoulusta, rangaistus on voimassa perjantaiaamuun asti. Joka toisesta myöhästymisestä sekä yhdestäkin ilmoittamatta tapahtuvasta poissaolosta myöhästyjä joutuu lisäksi tarjoamaan hallitukselle Alexander Lagerstedt-tasoisen aamupalan.
Lisäksi TKYH päätti, että hallituksen jäsenen puhelimen sointi, piippaus tai värinä maksaa yhden euron ja lisäksi puhelimeen vastaaminen ilman, että on ennalta ilmoittanut odottavansa tärkeää puhelua, maksaa yhden euron. Taskussa tapahtuvaa puhelimen värinää ei huomioida. Kertyneiden varojen käytöstä päätetään myöhemmin.
TKYH päätti velvoittaa hallituksen jäsen Katariina Nymanin ja hänen ollessaan estynyt Juuso Laatikaisen pitämään kirjaa myöhästymisistä, aamupaloista ja puhelinmaksuista.
6.5 Hallituksen jäsenten tehtäväjako vuonna 2008 (Peltonen)
TKYE on valinnut TKY:n hallituksen vuodelle 2008. TKYH järjestäytyy ja päättää sektorijaostaan ensimmäisessä kokouksessaan.
Päätös TKYH päätti jäsentensä tehtäväjaosta seuraavaa:
Juuso Laatikainen varapuheenjohtaja, viestintä ja tietotekniikka
Petri Heikkinen teekkarikylä
Markus Heimonen koulutuspoliittiset asiat
Sebastian Knight teekkariasiat ja palvelut
Katariina Nyman kansainväliset asiat
Lauri Reiman sosiaalipoliittiset asiat
Anni Sarvaranta koulutuspoliittiset asiat
Petri Valkama järjestöasiat
6.6 Hallituksen isännän / emännän valinta (Peltonen)
Silloin tällöin hallitus saa tilaisuuden isännöidä erilaisia vierailuja. Vieraiden kestitsemiseksi on hallituksen hyvä nimetä keskuudestaan isäntä / emäntä vastaamaan vierailutilaisuuksien ruokahuollosta.
Päätös TKYH päätti valita isännäksi Petri Heikkisen ja emännäksi Anni Sarvarannan.
6.7 Hallituksen baarimestarin valinta (Peltonen)
Sisäisesti virkistäytyessään nauttii TKYH silloin tällöin erilaatuisia juomia. Jotta virkistäytymisen tulos olisi ihanteellinen, tarvitaan säätelytoimintoa hoitamaan järjestelmällinen ja luotettava ihmistuntija baarimestariksi.
Hallituksen baarimestari valitsee TKY:lle vuoden kuohuviinin, jota TKY:n tulee suosia kuohuviinihankinnoissaan.
Päätös TKYH päätti valita baarimestariksi Sebastian Knightin.
6.8 Hallituksen lukkarin valinta (Peltonen)
Ylioppilaskuntaa edustaessaan hallitus kykenee useasti saamaan ansaittua kunnioitusta innokkaalla laulannalla. Jotta hallituksen yhteislaulutaito hioutuisi huippuunsa, ja jotta laulu tarpeen tulleen aina esitettäisiin, on syytä valita hallitukselle lukkari.
Päätös TKYH päätti valita lukkarikseen Katariina Nymanin.
6.9 Hallituksen bonussektoreiden vastuiden jakaminen (Peltonen)
Hallinto-ohje kokoaa sellaisia bonus-sektoreita jotka eivät suoranaisesti kuulu kenellekään tietylle hallituksen jäsenelle, mutta joiden hoitoon tarvitaan joku vastuullinen. Lisäksi pyrittäessä tuomaan TKY:n näkemys esille erilaisissa asioissa on TKYH:n perusteltua nimetä erilliset vastuuhenkilöt kullekin alueelle.
Ylioppilaskuntien piirissä tehdään paljon työtä kehitysyhteistyö-, kuntavaikuttamis-, ympäristö- ja yritysyhteistyöasioiden piirissä. Perinteisesti joku hallituksen jäsen on toiminut myös jatkuvuustoimikunnan ja DIAS-killan sihteerinä. Lisäksi liikunta-asiat ovat kuuluneet vaihtelevasti vuosittain eri hallituksen jäsenelle.
Päätös TKYH päätti nimetä kuntavaikuttamis-, ympäristö-, alumniasioille ja yritysyhteistyölle, Tekniikan akateemisten liiton yhteistyölle, seuraavat vastuuhenkilöt ja jatkuvuustoimikunnan ja DIAS-killan sihteereiksi:
Kuntavaikuttaminen Lauri Reiman
Kiltaneuvosto Petri Valkama
DIAS-killan sihteeri Petri Valkama
Ympäristöasiat Lauri Reiman
Kehitysyhteistyö Katariina Nyman
Yritysyhteistyö Petri Valkama
Tekniikan akateemisten liitto Juuso Laatikainen
Jatkuvuustoimikunnan sihteeri Juuso Laatikainen
Liikunta-asiat Sebastian Knight
Kaksikielisyys Anni Sarvaranta
Sääntötoimikunta Markus Heimonen
6.10 Jaostojen perustaminen ja jaostojen puheenjohtajien nimittäminen (Peltonen)
Hallituksen työjärjestyksen 11§ mukaan hallitus valitsee avukseen edunvalvontajaoston, teekkarijaoston ja kyläjaoston. Jaostot ovat hallituksen alaisia ja ne toimivat hallituksen linjausten mukaisesti. Jaostot raportoivat hallitukselle toiminnastaan.
Hallitus voi työjärjestyksen 12§ mukaan tarvittaessa perustaa muitakin jaostoja ja työryhmiä. Näiden tehtävistä ja toiminnasta sekä yhteyshenkilönä toimivasta hallituksen jäsenestä tai toimihenkilöstä hallitus päättää jaostoa tai työryhmää perustettaessa. Hallitus nimittää jaostojen ja työryhmien jäsenet sekä puheenjohtajan. Jaosto valitsee keskuudestaan varapuheenjohtajan.
TKYH 2006 valmisteli muutoksen edunvalvontajaostoon. Edunvalvontajaostoa ei enää perusteta vaan sen sijaan perustetaan kopo-jaosto ja KV-jaosto. Hallituksen työjärjestys määrää edunvalvontajaoston perustamisesta, mutta hallituksen työjärjestys tullee edustajistolle päivitettäväksi keväällä.
Päätös TKYH päätti nimetä seuraavat henkilöt sääntömääräisten jaostojen puheenjohtajiksi:
Kopo-jaosto Anni Sarvaranta
KV-jaosto Katariina Nyman
Teekkarijaosto Sebastian Knight
Kyläjaosto Petri Heikkinen
6.11 Teekkarijaoston nimittäminen (Knight)
Teekkarijaoston (TJ) jäsenet järjestävät suuren osan TKY:n näkyvästä toiminnasta. TJ:ssa käsitellään sen osa-alueiden toimintaa, ja kuullaan tilannetiedotuksia siitä mitä kunkin toimijan vastuualueella tapahtuu.
Hallitus nimittää teekkarijaoston. Hallituksen jäsen Sebastian Knight sekä teekkari- ja kulttuurisihteeri Mika Tarhala ovat haastatelleet ehdokkaita.
Päätös TKYH päätti nimittää teekkarijaoston jäseniksi seuraavat henkilöt:
Puheenjohtaja Sebastian Knight
Teekkari- ja kultturisihteeri Mika Tarhala sihteeri
Fuksimajuri Jussi Valtonen Wappuun asti
Liikuntasihteeri Sonja Sahlsten
Teekkarikulttuuritirehtööri Elina Kekki
Kulttuuritirehtööri Hanna Paananen
Fuksimajuri Otto Vehviläinen
IE-tirehtööri Atso Takala
ISO-tirehtööri Heikki Harju
Liikuntatirehtööri Rauno Järvinen
Wapputirehtööri Leena Ikonen
Lakinlaskijaistirehtööri Lauri Neuvonen
Polyteekkarimuseon intendentti Sassa Järviö
6.13 Peltosen ottaminen pöydältä (Peltonen)
TKYH päätti kokouksessaan 30/2007 jättää Peltosen pöydälle ja ottaa samanlaisena käsittelyyn seuraavassa kokouksessa. Peltonen ei itse ollut läsnä kokouksessa, joten hallituksen päätöstä ei voitu panna välittömästi täytäntöön ja on epäselvää onko kukaan tästä huolehtinut myöhemminkään.
Peltonen on mahdollisesti esteellinen käsittelemään asiaa, koska hänen yksityinen etunsa saattaa olla ristiriidassa ylioppilaskunnan edun kanssa.
Päätös TKYH päätti ottaa Peltosen pöydältä.
6.14 Poikkeusjärjestelyt jäsenmaksun suorittamisvelvollisuuteen vuoden 2008 alun osalta
Pysyväispäätöksessä 7 (TKYH 37/95) määritellään ylioppilaskunnan jäsenten jäsenmaksun suorittamisvelvollisuudet sekä tähän annetut pysyvät poikkeukset. PP 7:n mukaan opiskelijan ei tarvitse maksaa ylioppilaskunnan jäsenmaksua kyseisen lukukauden osalta, mikäli hän valmistuu syyslukukaudella ennen 16.9. tai kevätlukukaudella ennen 1.2.
TKK on siirtynyt uuteen hallintomalliin 1.1.2008 alkaen. Tutkintoja myöntävät koulutusneuvostot eivät kaikilta osin ehdi pitää ensimmäistä kokoustaan tammikuun aikana. Jäsenten edun mukaista on antaa niille opiskelijoille, joiden koulutusneuvosto ei ehdi kokoontua tammikuussa, mahdollisuus olla maksamatta ylioppilaskunnan jäsenmaksua kevätlukukauden 2008 osalta, mikäli heille myönnetään tutkinto koulutusneuvoston vuoden ensimmäisessä kokouksessa ja mikäli tämä tapahtuu ennen 1. maaliskuuta 2008.
Päätös TKYH päätti yksittäispoikkeuksena pysyväispäätökseen 7 antaa mahdollisuuden olla maksamatta kevään 2008 jäsenmaksua niille jäsenilleen, jotka valmistuvat vuoden ensimmäisessä koulutusneuvoston kokouksessa, mikäli tämä tapahtuu ennen 1.3.2008. Lisäksi TKYH totesi, että pysyväispäätös säilyy edelleen muuttamattomana, mutta tämä päätös on tehty, koska TKK:n siirtyminen tiedekuntarakenteeseen on aiheuttanut sen, että kaikki koulutusneuvostot eivät välttämättä ehdi pitää ensimmäistä kokoustaan ennen 31.1. joka on pysyväispäätöksen määrittelemä takaraja mahdollisuudelle olla maksamatta jäsenmaksua kevään osalta.
7. Asumis-, kylä ja kiinteistöasiat
7.1 Energiatehokkuus osaksi TKY:n perustoimintaa
TKYH päätti kokouksessaan 30/2007 hyväksyä hallituksen ympäristöasiantuntija Janssonin ehdotuksen TKY:n ensiaskeleeksi kohti aidosti energiatehokasta ylioppilaskuntaa ja velvoittaa hallituksen puheenjohtajan työskentelemään tammikuun ajan ilman valoja työskennellessään työhuoneessaan. Samalla TKYH velvoitti pääsihteerin valvomaan pimeän kehitystä kyseisessä huoneessa. Päätöksen esittelyssä todettiin seuraavaa:
Energiatehokkuus puhuttaa paljon näinä alati lämpenevinä talvi-iltoina. TKY:n toiminnassa energiatehokkuus on valitettavasti ignoroitu, jätetty huomiotta ja sivuutettu julmasti ja täysin tunnottomasti. Sihteeristössähän valot palavat usein yötä päivää ja usein jatkuvasti. Koska parempi tulevaisuus muodostuu pienien tekojen kautta, tulee TKY:n aloittaa välittömät toimet vuoden vaihteessa sähkövalon käytön järkevöittämiseksi.
Pilotointihankkeena hallituksen ympäristöasiantuntija Jansson esittää, että TKYHpj testaa tammikuun ajan pimeätyöskentelyn tehokkuutta huoneessaan työskennellessä ja suhteuttaa pimeydestä aiheutuvia mahdollisia haittoja saavutettaviin energiasäästöihin. Pimeätyöskentelyn olennaisena osana toimikoon pimeyteen integroivat laulut pimeästä ja siitä aiheutuvista pelkotiloista.
Päätös TKYH päätti tarkentaa kokouksessaan 30/2007 tekemäänsä päätöstä niin, että hallituksen puheenjohtaja voi pitää valoja päällä työhuoneessaan, mikäli hänellä on vieraita tai muutoinkin mikäli pääsihteerin huoneen puolelta kajastava valo ei riitä tarkkuutta vaativan työn tekemiseen.
8. Korkeakoulu- ja opintoasiat
8.1 Korkeakoulupoliittisen sihteerin palkkaaminen (Halme, Peltonen)
Valintaa käsitteli työryhmä Halme (pääsihteeri), Myller (väistyvä korkeakoulupoliittinen sihteeri) ja Peltonen (hallituksen vuoden 2007 koulutuspoliittinen vastaava). Hakemuksia saapui määräaikaan mennessä neljä. Hakemusten perusteella työryhmä kutsui haastatteluun neljä henkilöä. Haastattelujen ja hakemusten perusteella työryhmä esittää palkattavaksi tekn. yo. Nina Laguksen korkeakoulupoliittisen sihteerin toimeen alla esitetyin perustein.
Lagus opiskelee Teknillisessä korkeakoulussa elektroniikan ja sähkötekniikan koulutusohjelmassa. Hän on toiminut kiltansa opintotoimikunnassa ja on kiinnostunut koulutuspolitiikasta. Lisäksi hän on toiminut ylioppilaskunnan kopo-jaostossa sekä hallinnon opiskelijaedustajana osastossansa ja korkeakoulun keskushallinnossa. Laguksella on merkittävää kokemusta järjestötoiminnasta sillä on toiminut aktiivisesti eri luottamustehtävissä niin killassaan, partiolippukunnassa kuin ylioppilaskunnaskin.
Päätös TKYH päätti palkata Nina Laguksen korkeakoulupoliittiseksi sihteeriksi kaudelle 1.1.2008-31.5.2009. Työaika on 24 tuntia viikossa. Palkka on 992 euroa kuukaudessa. Korotukset tehdään hallinto-ohjeen mukaisesti. Korkeakoulupoliittinen sihteeri ei ole palkattuna kesäkuukausina (1.6.-31.8.).
11. Teekkariasiat
11.1 Lakinkäyttölupien myöntämisvallan siirtäminen Teekkarijaostolle (Knight)
Pysyväispäätöksessä 29 sanotaan seuraavaa:
"Hallitus päättää vuoden alussa siitä, antaako se lakinkäyttölupien myöntämisvallan hallituksen jaostolle. Jaoston päätöksistä voi luvan anoja valittaa TKY:n hallitukselle, joka käsittelee valituksen."
Vuonna 2006 TKYH helpotti toimintaansa jakamalla lakinkäyttölupien myöntämisvallan Teekkarijaostolle. Jaoston sihteeri toimittaa tiedon myönnetyistä lakinkäyttöluvista hallitukselle tiedoksi.
Päätös TKYH päätti siirtää lakinkäyttölupien myöntämisvallan Teekkarijaostolle toimikautensa ajaksi.
13. Viestintäasiat
13.1 AD-siviilipalvelusmiehen valitseminen (Halme)
Valintaa käsittelemässä oli työryhmä Teemu Halme (pääsihteeri), Paula Partanen (tiedottaja) sekä Tuomas Kontro (hallituksen viestintä- ja tietotekniikkavastaava). AD-siviilipalvelusmiestä yritettiin rekrytoida keväästä lähtien, mutta tänä vuonna hakemuksia tuli vain muutama ja hakijat yleensä ehtivät saada muun paikan jo ennen haastatteluja. Työryhmä haastatteli 13.11. viimeisintä hakijaa, joka vaikutti hakemuksensa perusteella lupaavalta.
Valinnassa painotettiin AD-siviilipalvelusmiehen funktiota ylioppilaskunnan lukuisten painotuotteiden ja muiden graafista suunnittelua vaativien julkaisujen käytännön toteutuksessa sekä sosiaalisuutta ja kykyä sopeutua ylioppilaskuntaan työyhteisönä. Työryhmä esittää valittavaksi tehtävään Esa Hiltusen, joka on sosiaalinen, hallitsee hyvin graafisen suunnittelun jo koulutuksensakin puolesta eikä kaihda opetella uusia asioita. Hänellä on myös alan työkokemusta Lisäksi Hiltusella on erinomainen suomen ja englannin kielen taito.
Päätös TKYH päätti valita Esa Hiltusen AD-siviilipalvelusmieheksi 1.2.2008 alkaen.
15. Materiaalihankinnat
15.1 Puolustuspoliittiset hankinnat
TKYH päätti kokouksessaan 30/2007 selvittää mahdollisuutta hankkia globaalin puolustuspolitiikan nojalla soudettavan lentotukialuksen hankkimista sekä Tanskansalmen leventämistä lentotukialusystävälliseksi hallituksen oman harkinnan ja talousarvion mukaisissa puitteissa. Päätöksen esittelyssä todettiin seuraavaa:
Ensimmäisen panssarivaunuhankkeen mentyä hieman mönkään, on syytä tarkastella kalustohankintoja uudesta näkökulmasta. Panssarivaunuja tuntuu olevan myynnissä hieman ympäri maailmaa mm. Australiassa ja Tsekeissä. Mahdollisuuksien mukaan kyseisiä alennusmyyntejä tulisi käyttää hyväksi. Jotta rahtikustannukset tulisivat mahdollisimman pieneksi, on syytä hankkia omaa kalustoa panssarivaunujen kuljettamiseen. Tästä syystä olisi syytä hankkia mahdollisimman iso laiva. Vaihtoehtoina ovat esimerkiksi rahtilaivat tai lentotukialus, vaikka sellaisen ensisijainen tarkoitus onkin toimia lentokoneita varten. Lentotukialuksen vahvuuksia ovat hervoton koko, munakas olemus ja loistava aurinkokansi.
Päätös TKYH päätti laatia maaliskuunloppuun mennessä pintapuolisen ja ylimalkaisen selvityksen lentotukialuksen hankkimisesta sekä Tanskansalmen leventämisestä ja julkaista sen mahdollisuuksien mukaan 1.4. TKY:n taloudellinen tilanne ei ainakaan kuluvana vuonna anna mahdollisuutta hankinnan tekemiseen saati salmien leventämiseen. Velvoitetaan hallituksen jäsen Markus Heimonen tekemään selvitystyö.
15.2 Puhelimien ja ovikellon hankinnat
TKYH päätti kokouksessaan 30/2007 tutkia mahdollisuutta uusia sihteeristön puhelimet ja ovikellot sellaisilla, jotka pystyvät toistamaan Iron Maiden -yhtyeen kappaleen ”Fear of the dark”. Päätöksen esittelyssä todettiin seuraavaa:
Sihteeristössä on vuonna 2007 toiminut musiikillisesti lahjakkaita henkilöitä. Henkilöiden lahjat eivät kuitenkaan ole tulleet riittävästi esille. Lisäksi teekkarit olivat vahvasti mukana laulamassa karaoken maailman ennätystä. Musiikillisesti lahjakkaita tukeakseen tulisi sihteeristöön hankkia lankapuhelimet ja ovikello, jotka hälyttäessään soittavat Iron Maiden -yhtyeen kappaleen ”Fear of the dark”.
Päätös TKYH päätti todeta, että sihteeristön puhelimien ja ovikellojen uusiminen sellaisilla, jotka pystyvät toistamaan Iron Maiden -yhtyeen kappaleen ”Fear of the dark”, on nykyaikaisessa teknologiayhteiskunnassa toki mahdollista.
15. Muut esille tulevat asiat
Ei muita esille tulevia asioita.
16. Kokouksen päättäminen
Hallituksen puheenjohtaja päätti kokouksen kello 10.04.
Christian Peltonen Juuso Laatikainen
Puheenjohtaja Sihteeri
Lauri Reiman Petri Valkama
Pöytäkirjantarkastaja Pöytäkirjantarkastaja
Liiteluettelo:
Liite 4 Esityslista