Hallituksen kokouksen 16/2009 pöytäkirja
29.04.2009
Läsnä:
Markus Heimonen (puheenjohtaja)
Henri Lönn, jäsen (varapuheenjohtaja)
Mikko Hyppölä, jäsen
Mikko Ikola, jäsen
Elina Kekki, jäsen
Anna Keskinen, jäsen
Lauri Neuvonen, jäsen
Mikko Sjöberg, jäsen
Jussi Valtonen, jäsen
Teemu Halme, pääsihteeri (kokouksen sihteeri)
1. Kokouksen avaaminen
Hallituksen puheenjohtaja avasi kokouksen kello 11.02.
2. Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen
Puheenjohtaja totesi kokouksen laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.
3. Kokoustoimihenkilöiden valinta
Puheenjohtaja kutsui kokouksen pöytäkirjantarkastajiksi Lauri Neuvosen ja Jussi Valtosen.
4. Kokouksen työjärjestyksen vahvistaminen
Päätös Kokouksen työjärjestykseksi hyväksyttiin esityslista (liite 4), johon oli lisätty kohdaksi 6.2: ”Pellen rahaston stipendin myöntäminen” ja 8.1: ”Valitus teekkaritoimintastipendien myöntämisestä”.
5. Ilmoitusasiat
TKYH päätti merkitä tiedokseen seuraavaa:
5.1 Pasi Hario toimii Markus Heimosen substituuttina
6. Hallintoasiat
6.1 Ylioppilaskunnan huomionosoitusten myöntäminen (Neuvonen, liite 6.1)
TKYH:n kokouksessaan 13/2009 nimeämä huomionosoitustyöryhmä on valmistellut ehdotuksen ylioppilaskunnan huomionosoitusten saajiksi. Hallitus on käsitellyt ehdotusta aamukoulussaan 23.4.2009.
Päätös TKYH päätti myöntää liitteen 6.1 mukaiset huomionosoitukset.
6.2 Pellen rahaston stipendin myöntäminen (Halme, liite 6.2)
Pellen rahasto on yksi Teekkarirahaston alarahastoista ja sitä hoidetaan TKY:n sijoituspoolissa. Pellen rahaston säännöt määräävät seuraavaa:
1 § Rahaston nimi on Pellen rahasto ja se toimii Teekkarirahaston alarahastona. Sen peruspääoman on lahjoittanut teollisuusneuvos Pehr "Pelle" Sommar. Pehr Sommar on Puunjalostajakillan kunniajäsen ja toiminut aktiivisesti useita vuosia Puunjalostajakillan hyväksi mm. järjestämällä excursioita.
2 § Rahastosta myönnetään vuosittain apurahoja Teknillisen korkeakoulun Puunjalostustekniikan koulutusohjelmassa opiskeleville Puunjalostajakillan jäsenille. Apurahan myöntämisperusteena käytetään ensisijaisesti hakijan aktiivista toimintaa Puunjalostajakillassa tai Teknologföreningissä. Lisäksi otetaan huomioon hakijan opintomenestys.
5 § Apurahan jaosta päättää Teekkarirahaston hallitus saatuaan sitä ennen Puunjalostajakillan raadin suosituksen apurahan saajista. Puunjalostajakillan raati kuulee Puunjalostajakillan Oltermannia ja lisäksi Pehr (Pelle) Sommaria, Gretel Ramsayta tai heidän määrämänsä edustajaa. Rahaston tuotosta vähintään 50% suositellaan jaettavaksi vuosittain apurahana.
Puunjalostajakilta on muotoillut liitteen 6.2 mukaisen esityksen Pellen stipendin saajaksi.
Päätös TKYH päätti myöntää Pellen rahaston 500 euron suuruisen stipendin liitteen 6.2 mukaisesti.
8. Korkeakoulu- ja opintoasiat
8.1 Valitus teekkaritoimintastipendien myöntämisestä (Keskinen, liite 8.1)
Eräs teekkaritoimintastipendiä hakenut henkilö on valittanut siitä, ettei hänelle myönnetty stipendiä (liite 8.1).
Päätös TKYH päätti hylätä hakijan valituksen siitä, ettei hänelle myönnetty teekkaritoimintastipendiä, koska kaikki määräaikaan mennessä toimitetut hakemukset käsiteltiin yhtenä kokonaisuutena.
9. Kansainväliset asiat
9.1 IAESTE-kesäsihteerien palkkaaminen (Halme)
Kuluvana vuonna TKK on luvannut maksaa palkan sivukuluineen kahdelle henkilölle, joiden mieluiten tulisi opiskella Teknillisessä korkeakoulussa. Toiselle korkeakoulu maksaa palkan ylioppilaskunnan esittämän laskun mukaan kahdelta ja toiselle kolmelta kuukaudelta. Käytännön syistä on pohjaesityksessä esitetty työsuhteen alkamisajaksi 18.5. molemmille sihteereille. Valintaa käsitteli työryhmä Teemu Halme (pääsihteeri) ja Johanna Ursin (kansainvälisten asioiden sihteeri).
Yhteensä hakemuksia kesäsihteerien paikoille tuli 46, joista neljä hakuajan päättymisen jälkeen. Työryhmä päätti painottaa hakemusten esikarsinnassa hakijoiden opiskelua Teknillisessä korkeakoulussa, koska sen voitiin olettaa luotettavasti painottavan hakuilmoituksessa toivottua teekkarimaailman tuntemusta. Kukaan hakemuksen myöhässä jättäneistä ei opiskele TKK:ssa. Karsinnan toisessa vaiheessa painotettiin järjestötoimintakokemusta, koska sen voidaan olettaa korreloivan hyvin muihin työnhakuilmoituksessa esitettyihin kriteereihin.
Työryhmä haastatteli tehtävään kuutta henkeä, joista viiden todettiin täyttävän hyvin tehtävässä vaadittavat kriteerit. Käytännössä tasavertaisista hakijoista työryhmä päätyi arvioimaan erityisesti hakijoiden kiinnostusta kansainvälisiin asioihin ja kokemusta niistä. Työryhmä esittää palkattavaksi kahdeksi kuukaudeksi (hakijan oma toive) Reeta Kukkolan ja kolmeksi kuukaudeksi Jacob Mirean.
Kukkolalla on erinomaista järjestelykokemusta sekä näkemystä siitä, miten suomalaista opiskelijakulttuuria voisi esitellä kesäharjoittelijoille. Lisäksi Kukkolalla on kokemusta kansainvälisestä opiskelijatoiminnasta, hän on mm. ollut järjestämässä alansa opiskelijoiden kansainvälistä kokousta. Mirealla puolestaan on omakohtaista kokemusta toimia suomessa kansainvälisenä opiskelijana ja hänellä on eriomainen kielitaito. Hänellä oli myös ideoita ja näkemystä siitä miten Suomea ja suomalaista kulttuuria voisi esitellä kesäharjoittelijoille.
Päätös TKYH päätti palkata IAESTE-kesäsihteereiksi Reeta Kukkolan ja Jacob Mirean.
12. Järjestöasiat
12.1 Polyteknikkojen Raittiusseuran projektirahahakemus (Ikola, liite 12.1)
Polyteknikkojen Raittiusseura hakee 200 euron projektiavustusta Yöjäynän alkupamaukseen.
Päätös TKYH päätti olla myöntämättä projektiavustusta Polyteknikkojen Raittiusseuralle Pysyväispäätös 4:n nojalla.
12.2 Polyteknikkojen Urheiluseuran toiminta-avustushakemus (Ikola, liite 12.2)
Polyteknikkojen Urheiluseura unohti hakea toiminta-avustusta vuodelle 2009 normaalin hakukierroksen aikana, mutta toimitti avustushakemuksen jälkikäteen. Koska yhdistys on Otaniemen urheilutoiminnan kannalta merkittävä yhdistys, järjestösektori päätti esittää, että yhdistykselle myönnetään toiminta-avustusta myöhästymisestä huolimatta.
Päätös TKYH päätti myöntää Polyteknikkojen Urheiluseuralle toiminta-avustusta vuodelle 2009 liitteen 12.2 mukaisesti.
14. Tietotekniikka-asiat
14.1 Tietotekniikkasihteerin palkkaaminen (Halme)
Valintaa käsitteli työryhmä Teemu Halme (pääsihteeri), Antti Partanen (väistyvä sihteeri) ja Mikko Hyppölä (TKYH).
Tietotekniikkasihteerin tehtävää haki hakuajan päättymiseen 20.4. mennessä 13 henkeä, joista haastatteluun kutsuttiin neljä. Neljäs hakija kuitenkin veti hakemuksensa pois, emmekä hakemusten perusteella nähneet syytä kutsua lisää haastateltavia. Työryhmä päätyi hakemusten ja haastattelujen perusteella esittämään yksimieliseksi Veikko Oittista.
Tekniikan ylioppilas Veikko Oittisella on haastatelluista toimen kannalta paras osaaminen niin teoreettiselta kuin käytännönläheiseltäkin puolelta; lisäksi hän kokonaisarvioinnin perusteella sopisi haastatelluista parhaiten toimimaan ylioppilaskunnan kaltaisessa työyhteisössä. Oittinen on aiemmin opiskellut Tampereen teknillisessä korkeakoulussa ja sittemmin vuodesta 2006 Teknillisessä korkeakoulussa tietotekniikan koulutusohjelmassa. Oittinen toimii myös it-yrittäjänä ja hänellä on juuri sellaista kokemusta kuin ylioppilaskunnan muutostilanteessa tarvittaisiin.
Päätös TKYH päätti palkata Veikko Oittisen tietotekniikkasihteeriksi.
15. Muut esille tulevat asiat
Ei muita esille tulevia asioita.
16. Kokouksen päättäminen
Hallituksen puheenjohtaja päätti kokouksen kello 11.07.
Markus Heimonen Teemu Halme
Puheenjohtaja Sihteeri
Lauri Neuvonen Jussi Valtonen
Pöytäkirjantarkastaja Pöytäkirjantarkastaja
Liiteluettelo:
Liite 4 Esityslista
Liite 6.1 Ylioppilaskunnan huomionosoitusten myöntäminen
Liite 6.2 Esitys Pellen rahaston stipendin saajaksi
Liite 8.1 Valitus teekkaritoimintastipendien myöntämisestä
Liite 12.1 Polyteknikkojen Raittiusseuran projektirahahakemus
Liite 12.2 Polyteknikkojen Urheiluseuran toiminta-avustushakemus