på svenska in english

TKY

Edustajiston pöytäkirja 5/2008

15.05.2008

Läsnä:
1.    Peltola Janne, jäsen
2.    Lähdetie Artturi, jäsen
3.    Marttila Terhi, jäsen    poissa
Raudasoja Satu, varajäsen    saapui kohdassa 10 kello 17.59
4.    Mylläri Akseli, jäsen    saapui kohdassa 6 kello 17.12
5.    Mäkelä Lauri, jäsen    saapui kohdassa 10 kello 18.18, poistui kohdassa 11 kello 18.36
6.    Heikkinen Oskari, jäsen
7.    Ilmavirta Antti, varajäsen
8.    Kaste Kaarina, jäsen    poistui kohdassa 14 kello 20.18
9.    Eloranta Tuomo, jäsen    poistui kohdassa 14 kello 20.18
10.    Kivelä Janne, jäsen
11.    Hölttä Pasi, jäsen
12.    Keskinen Anna, jäsen     poistui kohdassa 13 kello 19.58
13.    Putto Miikka, jäsen
14.    Vilpas Sonja, jäsen    poistui kohdassa 12 kello 19.13
15.    Lahtiharju Tapio, jäsen
16.    Voipio Timo, jäsen
17.    Silén Robert, jäsen
18.    Ristimäki Miro, jäsen
19.    Liuko Janne, jäsen
20.    Roselius Erica, jäsen
21.    Halminen Katri, jäsen    poistui kohdassa 14 kello 20.43
22.    Laine Olli, jäsen
23.    Vepsäläinen Henna, varajäsen
24.    Pakkanen Lauri, jäsen    saapui kohdassa 11 kello 18.18
25.    Sorensen Juha, jäsen
26.    Pekkarinen Karoliina, jäsen
27.    Somppi Joonas, varajäsen
28.    Pesonen Tuomo, jäsen
29.    Poikolainen Ville, jäsen
30.    Eloranta Tuukka, varajäsen
31.    Harjanne Atte, jäsen
32.    Matinlauri Antti, jäsen    poistui kohdassa 14 kello 20.46
33.    Kiijärvi Laura, jäsen
34.    Rantala Eero, jäsen
35.    Hyppölä Mikko, jäsen
36.    Väkevä Minna, jäsen
37.    Perälä Juho, jäsen
38.    Pohjonen Pekka, jäsen
39.    Nousiainen Tiia, jäsen    saapui kohdassa 8 kello 17.24
40.    Marttiini Markus, jäsen
41.    Kekki Elina, jäsen
42.    Ojanen Maija, jäsen
Leeni Knight (puheenjohtaja)
Jarmo Mäkelä (sihteeri)

Poissa:
1.    Lehtovaara Noora, varajäsen
2.    Lönn Henri, jäsen
3.    Hovi Ferrix, varajäsen
1.    Kokouksen avaaminen
Puheenjohtaja Leeni Knight avasi edustajiston kokouksen kello 17.06
2.    Esteellisyyksien, eronpyyntöjen, estyneisyysilmoitusten ja läsnä olevien jäsenten toteaminen
Todettiin Elina Tenhon jättäneen eronpyynnön. Puheenjohtaja kutsui hänen tilalleen edustajiston varsinaiseksi jäseneksi vaalijärjestyksen 40 §:n määräysten mukaisesti Laura Eerikäisen.
Todettiin ettei uusia esteellisyyksiä ole ilmennyt.
Seuraavat henkilöt olivat jättäneet määräaikaan mennessä estyneisyysilmoituksensa: Liedes Riikka, Eerikäinen Laura, Lahtinen Salli, Reinikainen Kuisma, Vehviläinen Otto, Vesanen Riina, Vuoristo Varpu, Päiväläinen Aleksi, Sjöberg Mikko, Hilska Otto
Puheenjohtaja kutsui heidän tilalleen vaalijärjestyksen 40 §:n määräysten mukaisesti varajäsenet: Ilmavirta Antti, Lehtovaara Noora, Voipio Timo, Vepsäläinen Henna, Somppi Joonas, Eloranta Tuukka, Hovi Ferrix.
Myönnettiin Jari Tenhuselle ja Janne Luotoselle edustajiston kokoukseen läsnäolo- ja puheoikeus.
Todettiin suoritetussa nimenhuudossa olleen läsnä 38 edustajiston jäsentä tai varajäsentä.
3.    Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen
Puheenjohtaja pahoitteli, että Dipolin toiminnan johdosta kokouspaikka oli jouduttu siirtämään Klondyke-salista saliin 4B, mutta totesi paikalla olleen riittävästi opasteita ohjaamaan edustajiston jäsenet uuteen kokouspaikkaan.
Puheenjohtaja totesi, että kokouskutsu edustajiston jäsenille oli lähetetty kirjallisesti 8.5.2008 (liite 3) ja kutsussa oli mainittu kokouksessa käsiteltävät asiat sekä kutsu oli asetettu samana päivänä ylioppilaskunnan viralliselle ilmoitustaululle. Todettiin tämän perusteella kokous sääntöjen 17 §:n nojalla laillisesti koolle kutsutuksi. Todettiin lisäksi kokous edustajiston työjärjestyksen 6 §:n nojalla päätösvaltaiseksi, koska paikalla oli yli kolmekymmentä 30 edustajiston jäsentä.
4.    Pöytäkirjantarkastajien kutsuminen
Päätös:    Puheenjohtaja kutsui kokouksen pöytäkirjantarkastajiksi Juha Sorensenin (varalla Olli Laine) ja Pasi Höltän (Juho Perälä).
5.    Ääntenlaskijoiden kutsuminen
Päätös:    Puheenjohtaja kutsui ääntenlaskijoiksi Katri Halmisen ja Tuomo Pesosen.
6.    Kokouksen työjärjestyksen vahvistaminen
Päätös:    Kokouksen työjärjestykseksi hyväksyttiin esityslista (liite 6).
7.    Ilmoitusasiat
7.1    TKYH on valinnut kokouksessaan 14/2008 OUBS:n päätoimittajaksi Maria Viitasen
7.2    Uudet työntekijät esittäytyvät
Suunnittelusihteeri Jarmo Mäkelä esittäytyi.
7.3    Sääntövaliokunnan pöytäkirja
7.4    Yleisvaliokunnan pöytäkirja
7.5    Edustajiston toimikuntien ja valiokuntien lyhyet kuulumiset
7.6    Polytekarna-edustajistoryhmä ilmoitti kirjallisesti uudesta kokoonpanostaan (liite 7.6).
8.    Hallituksen selonteko toiminnastaan (liite 8)
Päätös:    TKYE päätti merkitä tiedoksi hallituksen selonteon toiminnastaan.
9.    Yhdistysasiat
9.1    Teekkarisaunojien liittäminen TKY:n yhdistysluettelon ensimmäiseen rekisteriin (TKYH, liite 9.1)
Teekkarisaunojat on helmikuussa 2008 perustettu yhdistys, jonka tarkoituksena on edistää saunomiskulttuuria Teknillisen korkeakoulun opiskelijoiden piirissä, toimia jäsentensä yhdyssiteenä sekä järjestää jäsenilleen saunomiseen liittyviä tapahtumia. Teekkarisaunojat hakevat TKY:n yhdistysluettelon ensimmäiseen rekisteriin. Sääntövaliokunta on käsitellyt yhdistyksen säännöt kokouksessaan 4/2008 ja todennut, että ne täyttävät ensimmäiseen rekisteriin kuulumisen kriteerit. TKYH on käsitellyt asiaa kokouksessaan 14/2008 ja esittää yhdistyksen liittämistä yhdistysluettelon ensimmäiseen rekisteriin.
Päätös:    TKYE päätti merkitä tiedokseen Teekkarisaunojat –nimisen yhdistyksen säännöt ja merkitä sen TKY:n yhdistysluettelon ensimmäiseen rekisteriin.
9.2        Otapokerin liittäminen TKY:n yhdistysluettelon ensimmäiseen rekisteriin (TKYH, liite 9.2)
Otapokeri on rekisteröity yhdistys, joka on perustettu lokakuussa 2007. Yhdistysken tarkoituksena on toimia pokerista ja sen harrastuksesta kiinnostuneiden Teknillisen korkeakoulun opiskelijoiden yhdyssiteenä sekä edistää tietoutta pokerista ja jäsentensä yhteistoimintaa. Otapokeri hakee TKY:n yhdistysluettelon ensimmäiseen rekisteriin. Sääntövaliokunta on käsitellyt yhdistyksen säännöt kokouksessaan 4/2008 ja todennut, että ne täyttävät ensimmäiseen rekisteriin kuulumisen kriteerit. TKYH on käsitellyt asiaa kokouksessaan 14/2008 ja esittää yhdistyksen liittämistä yhdistysluettelon ensimmäiseen rekisteriin.
Päätös:    TKYE päätti merkitä tiedokseen Otapokeri –nimisen yhdistyksen säännöt ja merkitä sen TKY:n yhdistysluettelon ensimmäiseen rekisteriin.
10.    Polyteekkarin päätoimittajan valinta (Valintatoimikunta, liitteet 10.1-10.3)
TKYE asetti kokouksessaan 9/2007 valintatoimikunnan valmistelemaan ylioppilaskunnan lehden päätoimittajan valintaa ja tekemään valinnasta esityksen edustajistolle, TKYE täydensi toimikuntaa kokouksessaan 2/2008. Toimikunnan asettamispäätös on liitteessä 10.
Valintatoimikunnan jäseninä olivat: Tomi Saarinen (pj), Leeni Knight, Atte Harjanne, Anders Rex, Henna Vepsäläinen ja Riikka Liedes sekä asiantuntija jäseninä Esa Mäkinen ja Juha Stjärnstedt. Toimikunnan kokouksissa puhe- ja läsnäolo-oikeutettuja olivat myös Johanna Mitjonen ja Juuso Laatikainen.
Polyteekkarin päätoimittajaksi haki yhteensä viisi henkeä. Valintatoimikunta on kokoontunut kolme kertaa ja esitti työnsä perusteella Polyteekkarin päätoimittajaa valittavaksi kolmesta hakijasta, joista yksi veti hakemuksensa pois. Ehdotettavat hakijat ovat  Janne Luotola ja Jari Tenhunen. Valintatoimikunta järjesti 5.5.2008 edustajiston jäsenille tarkoitetun erillisen haastattelutilaisuuden.
Esitettävien hakijoiden hakemukset sekä niiden liitteinä valintatoimikunnalle toimitetut CV:t ovat liitteinä 10.2 ja 10.3 ja juttunäytteet ovat nähtävillä sharepoint-järjestelmässä.
Ehdokkaat esittäytyivät lyhyesti, minkä jälkeen ehdokkaille esitettiin joitakin kysymyksiä. Molemmat ehdokkaat painottivat vastauksissaan keskustelu- ja vuorovaikutustaitoja Polyteekkarin päätoimittajan toimen menestyksellisen hoitamisen avaimena.
Äänestys suoritettiin suljetuin lipuin, äänivaltaiset edustajiston jäsenet panivat äänestyslippunsa vaaliuurnaan ääntenlaskijoiden valvoessa sihteerin suorittaman nimenhuudon mukaisesti. Nauhoitus keskeytettiin ääntenlaskennan ajaksi.
Äänestyksessä annettiin yhteensä 40 ääntä, joista yksikään ei ollut hylätty tai tyhjä. Äänet jakaantuivat seuraavasti (äänestyspöytäkirja liitteenä 10.4): Janne Luotola sai 28 ääntä ja Jari Tenhunen 12 ääntä.
Päätös:    TKYE päätti valita Janne Luotolan Polyteekkari-lehden päätoimittajaksi ajalle 1.8.2008 – 31.5.2009.
11.    TKY:n kunnallisvaaliteemat (TKYH/Reiman)
Edustajiston iltakoulussa nousi idea kunnallisvaalien sloganiksi ja teemaksi ”Teekkarit kunnan voimavaraksi!” Tärkeimmiksi tavoitteiksi haluttiin nostaa perusasioita, kuten opiskelija-asuminen ja joukkoliikenne. Opiskelija-asumista halutaan erityisesti Otaniemeen, Kehä I päälle sekä Suurpellon uudelle alueelle. Joukkoliikenteessä tärkeää on metro ja bussien myöhäisvuorot. Kolmatta niin selkeää tavoitetta ei noussut iltakoulussa kuin kaksi edellistä. Esitys on että siksi otetaan toisen asteen opiskelijoiden opinnonohjaus ja hyvinvointi. TKYH käsitteli asiaa kokouksessaan 14/2008 ja esittää edustajistolle seuraavaa:
”TKYE päätti kunnallisvaalityön teemaksi ’Teekkarit kunnan voimavaraksi!’ –aihetta, jonka kolme kärkitavoitetta ovat opiskelija-asuminen, joukkoliikenne sekä hyvinvointia ja opintojen ohjausta jo toisen asteen opiskelijoille.”
Aiheesta virisi vilkas keskustelu, jonka pääaiheita olivat opiskelijoiden hyvinvointi ja opinto-ohjaus, joukkoliikenne ja opiskelija-asuminen sekä kaupunkirakenne ja suurpellon mahdollinen opiskelija-asuntoalue.
Keskustelun aikana tehtiin neljä kannatettua muutosesitystä, joista kaksi vedettiin pois:
Atte Harjanteen muutosesitys (liite 11.1), jota kannatti Mikko Hyppölä ja joka vedettiin pois:
”TKYE päätti kunnallisvaalityön teemaksi: ’Teekkarit kunnan voimavaraksi!’, jonka kaksi kärkiaihetta ovat opiskelija-asuminen ja joukkoliikenne.”
Antti Mantinlaurin muutosesitys (liite 11.2), jota kannatti Karoliina Pekkarinen:
”TKYE päätti kunnallisvaalityön teemaksi: ’Teekkarit kunnan voimavaraksi!’ -aihetta, jonka kolme kärkiaihetta ovat opiskelija-asuminen, joukkoliikenne sekä opiskelijoiden hyvinvointi.”
Atte Harjanteen toinen muutosesitys (liite 11.3), jota kannatti Mikko Hyppölä:
”TKYE päätti kunnallisvaalityön teemaksi: ’Teekkarit kunnan voimavaraksi!’, jonka kolme kärkiaihetta ovat opiskelija-asuminen, joukkoliikenne ja eheä kaupunkirakenne koko pääkaupunkiseudulla.”
Janne Peltolan muutosesitys (liite 11.4), jota kannatti Artturi lähdetie ja joka vedettiin pois:
Korvataan päätösesityksen viimeisen virkkeen lause lauseella ”jonka kolme kärkitavoitetta ovat opiskelija-asuminen, joukkoliikenne sekä henkinen hyvinvointi jo toisen asteen opiskelijoille.”
Puheenjohtaja totesi, että voittava kanta muodostetaan koeäänestysten pohjalta, jotka suoritetaan kättä nostamalla. Ensin asetettiin muutosesitykset vastakkain ja tämän jälkeen voittanut muutosesitys hallituksen pohjaesitystä vastaan. Puheenjohtaja tulkitsi sekä ensimmäisen että toisen koeäänestyksen voittajaksi Matinlaurin esityksen. Puheenjohtajan tulkintoja ei kiistetty.
Päätös:    TKYE päätti kunnallisvaalityön teemaksi ”Teekkarit kunnan voimavaraksi!” -aihetta, jonka kolme kärkiaihetta ovat opiskelija-asuminen, joukkoliikenne sekä opiskelijoiden hyvinvointi.”
12.    Ehdotus perustettavan innovaatioyliopistosäätiön hallituksen jäseniksi (TKYH/Heimonen)
Opetusministeriö on pyytänyt TKY:ltä, KY:ltä ja TOKYO:lta ehdotusta/ehdotuksia yhdeksi Innovaatioyliopistosäätiön hallituksen jäseneksi. Päätöksen TKY:n ehdokkaasta tekee edustajisto. Hallitus perusti kokouksessaan 11/2008 työryhmän valmistelemaan valintaa. Työryhmä teki runsaasti selvitystyötä sopivien ehdokkaiden löytämiseksi, minkä lisäksi KY:n ja TOKYO:n kanssa on neuvoteltu kiinteästi yhteisen ehdokkaan löytämiseksi. Työryhmän löytämät nimet sekä neuvotteluissa esiin nousseet henkilöt on esitelty edustajiston iltakoulussa ja tarkemmat tiedot näistä on nähtävissä sharepoint-järjestelmässä. Viimeisimpänä ylioppilaskuntien neuvotteluissa ovat olleet esillä Lauri Korkeaoja, Saku Mantere ja Marika Schaupp.
Heimonen pohjusti esitystä kertomalla viimeaikaisia kuulumisia valintaprosessista ja kertoi asiaan liittyvien ylioppilaskuntien hallitusten keskenään sopineen asiasta ja sitoutuneen esittämään edustajistoilleen sisällöltään yhtäläistä esitystä hallituksen pohjaesityksestä: ”TKYE päätti ehdottaa, että Valtioneuvosto nimittäisi Saku Mantereen tai Marika Schaupin Innovaatioyliopiston säätiön hallitukseen.”
Esittelystä virinneessä keskustelussa pohdittiin muun muassa hakijoiden paremmuusjärjestystä sekä sukupuolikiintiöitä ja tämän vaikutusta valintaprosessiin. Keskustelussa esitettiin myös huolestuneita kommentteja Opetusministeriön tavasta ohjata valintaprosessia erittäin vahvasti sekä kritiikkiä siitä, etteivät kaikki hakuprosessin reunaehdot olleet selvillä prosessin alussa.
Keskustelun aikana tehtiin kaksi muutosesitystä:
Janne Liukon esitys, jota kannatti Karoliina Pekkarinen (liite 12.1):
”TKYE ehdottaa, että Valtioneuvosto nimittäisi Saku Mantereen tai Marika Schauppin Innovaatioyliopiston  säätiön hallitukseen ja Kauppakorkeakoulun ylioppilaskunta (KY) ja Taideteollisen korkeakoulun ylioppilaskunta (TOKYO) myös ehdottavat Manteretta ja Schauppia. Mikäli KY ja/tai TOKYO päättävät ehdottaa jotain muut TKYE ehdottaa, että Valtioneuvosto nimittäisi Saku Mantereen Innovaatioyliopiston säätiön hallitukseen.”
Mikko Hyppölän esitys, jota kannatti Atte Harjanne (liite 12.2):
”TKYE ehdottaa Saku Manteretta innovaatioyliopiston säätiön hallitukseen:”
Puheenjohtaja totesi, että voittava kanta muodostetaan koeäänestysten pohjalta, jotka suoritetaan kättä nostamalla. Ensin asetettiin muutosesitykset vastakkain ja tämän jälkeen voittanut muutosesitys hallituksen pohjaesitystä vastaan. Puheenjohtaja tulkitsi ensimmäisen koeäänestyksen voittajaksi Liukon esityksen ja jälkimmäisen koeäänestyksen voittajaksi hallituksen pohjaesityksen. Puheenjohtajan tulkintoja ei kiistetty.
Päätös:    TKYE päätti ehdottaa, että Valtioneuvosto nimittäisi Saku Mantereen tai Marika Schauppin Innovaatioyliopiston säätiön hallitukseen.
13.    TKY:n vuoden 2009 budjetin laadintaperiaatteet (TKYH/Laatikainen)
Innovaatioyliopistohanke ja etenkin ylioppilaskuntien yhdistyminen aiheuttaa TKY:lle jo vuonna 2008 merkittäviä kustannuksia. Hankkeesta nähdään aiheutuvan myös huomattavia kustannuksia vuoden 2009 aikana sekä myös vuodelle 2010. Ylioppilaskunnan on tarpeen tarkastella toimintaansa kriittisesti jotta ylioppilaskunnan menot ja kulut pysyvät tarkoituksenmukaisina. Mahdollisista kulujen karsimisesta huolimatta, on syytä olettaa että innovaatioyliopistohanke tulee aiheuttamaan karsimisesta saavutettuja taloudellisia säästöjä suurempia kustannuksia. Nykyisen TKY:n toiminta lakkaa 31.12.2009 joten vuoden 2009 talousarvio laaditaan koko 12 kuukauden jaksolle. Talousarviota laadittaessa on mahdollista käsitellä innovaatioyliopistohankkeen aiheuttamat kustannukset seuraavin tavoin:
a)    Budjetti laaditaan siten, että jäsenmaksua korottamalla kustannetaan suoraan innovaatioyliopistohankkeen aiheuttamat kustannukset. Menojen kattamiseksi ei turvauduta tavallista suurempaan sijoitusomaisuudesta otettavaan subventioon.
b)    Budjetti laaditaan siten, että jäsenmaksulla kustannetaan vain TKY:n perustoiminnasta aiheutuvat kustannukset edellisvuosien tapaan. Innovaatioyliopistohankkeesta aiheutuvien kustannusten kattamiseksi turvaudutaan ylioppilaskunnan menojen kattamiseksi tavallista suuremmalla subventiolla sijoitusomaisuudesta.
c)    Budjetti laaditaan siten, että innovaatioyliopistohankeen aiheuttamat kustannukset otetaan huomioon jäsenmaksua määriteltäessä, mutta merkittävä osa kustannuksista katetaan sijoitusmaisuuden turvin
d)    Budjetti laaditaan siten, että innovaatioyliopistohankkeesta aiheutuneet kustannukset katetaan täysin toimintaa karsimalla. Tarkoittaen käytännössä sitä, että ylioppilaskunnan joutuu supistamaan toimintaansa merkittävästi eikä sillä ole vuonna 2009 mahdollista toteuttaa huomattavaa osaa nykyisistä toiminnoista.
TKY:n talouden- ja omaisuudenhoitopolitiikan mukaisesti omaisuutta hoidettaessa ei sijoitusomaisuudesta otettavan subvention osuutta ole juuri varaa kasvattaa vuoden 2008 osuudesta. Vaihtoehdot b ja c aiheuttavat tähän linjaukseen muutoksen. Innovaatioyliopiston aiheuttamia kustannuksia on erittäin haastava arvioida valmisteluiden ollessa kesken. Suuruusluokan voidaan todeta olevan 100-300k€ luokkaa, joka tarkoittaisi 11 000 opiskelijan yhteisössämme noin 10-30 euroa jäsentä kohtaan.
Päätös:    TKYE päätti, että ylioppilaskunnan vuoden 2009 budjetti laaditaan siten, että jäsenmaksulla kustannetaan vain TKY:n perustoiminnasta aiheutuvat kustannukset edellisvuosien tapaan. Innovaatioyliopistohankkeesta aiheutuvien kustannusten kattamiseksi turvaudutaan ylioppilaskunnan menojen kattamiseksi tavallista suuremmalla subventiolla sijoitusomaisuudesta.
14.    Keskustelu ylioppilaskuntien yhdistymisprojektin tilanteesta
Yhdistymisprojektin taustamateriaali on saatavissa sharepoint-järjestelmässä.
Laatikainen kertoi yhdistymisprojektin tilanteesta ja totesi menneen kevään olleen: ”ihan ok”. Lyhyessä keskustelussa kiiteltiin asian valmistelua ja tiedusteltiin jatkavatko projektin työryhmät vielä työtään. Laatikainen arveli osan työryhmistä vielä jatkavan, mutta osan jo saaneen työnsä lähes päätökseen.
Päätös:    TKYE päätti merkitä tiedokseen käydyn keskustelun ylioppilaskuntien yhdistymisprojektin tilanteesta.
15.    Muut esille tulevat asiat
Puheenjohtaja esitteli tulevan syksyn alustavan aikataulun, johon arveli kesällä vielä tulevan muutoksia.
16.    Kokouksen päättäminen
Edustajiston puheenjohtaja päätti kokouksen kello 20.48.
Leeni Knight    Jarmo Mäkelä
Puheenjohtaja    Sihteeri
Juha Sorensen    Pasi Hölttä
Pöytäkirjantarkastaja    Pöytäkirjantarkastaja
Liiteluettelo:
Liite 3    Kokouskutsu
Liite 6    Esityslista
Liite 7.6    Polytekarna-edustajistoryhmän uusi kokoonpano
Liite 8    Hallituksen selonteko toiminnastaan (toimitettu sähköisesti sharepoint-järjestelmään)
Liite 9.1    Teekkarisaunojien säännöt
Liite 9.2    Otapokerin säännöt
Liite 10.1    Polyteekkarin valintatoimikunnan nimittämispäätös
Liite 10.2    Janne Luotolan hakemus ja CV
Liite 10.3    Jari Tenhusen hakemus ja CV
Liite 10.4    Äänestyspöytäkirja Polyteekkarin päätoimittajan vaalista (kierros 1/1)
Liite 11.1    Atte Harjanteen muutosesitys (vedettiin pois)
Liite 11.2    Antti Matinlaurin muutosesitys
Liite 11.3    Atte Harjanteen toinen muutosesitys
Liite 11.4    Janne Peltolan muutosesitys (vedettiin pois)
Liite 12.1    Janne Liukon muutosesitys
Liite 12.2    Mikko Hyppölän muutosesitys

Takaisin