på svenska in english

TKY

Kyläsenaatin työjärjestys

I luku. Yleistä

1 § Soveltamisala

Sen lisäksi, mitä Teknillisen korkeakoulun ylioppilaskunnan (jäljempänä ylioppilaskunta) säännöissä ja asuntoloiden hallinto-ohjesäännössä säädetään, noudatetaan kyläsenaatin ja sen toimikuntien toiminnassa tätä työjärjestystä sekä yleistä kokouskäytäntöä.

Tässä työjärjestyksessä Teekkarikylällä tarkoitetaan ylioppilaskunnan omistamia Espoon Otaniemen kampusalueella sijaitsevia asuinkiinteistöjä ja Heinävaaralla ylioppilaskunnan Espoon Leppävaarassa omistamaa asuinkiinteistöä.

II luku. Toimivalta ja tehtävät

2 § Toimivalta

Kyläsenaatti on ylioppilaskunnan ja sen asuntoloiden asukkaiden yhteinen, ylioppilaskunnan hallituksen alainen toimielin, joka saa asuntoloiden asukkailta valtuutuksensa olla asukkaiden edustaja ylioppilaskunnan toiminnassa.

Kyläsenaatti on laissa yhteishallinnosta vuokrataloissa § 16 tarkoitettu yhteistyöelin, joka hoitaa myös asukastoimikunnan tehtäviä Teekkarikylässä.

3 § Tehtävät

Kyläsenaatin tehtävänä on

  1. valita kyläsenaatin varapuheenjohtaja asukkaiden kyläsenaattiin valitsemien jäsenten joukosta
  2. valita kolme (3) asukkaiden edustajaa asuntotoimikuntaan
  3. valita kolme (3) asukkaiden edustajaa tilakehitystoimikuntaan
  4. esittää yhtä (1) ylioppilaskunnan jäsentä edustajiston nimitettäväksi asukkaiden edustajaksi taloustoimikuntaan
  5. valita pyydettäessä asukkaiden edustajat muihin toimielimiin
  6. toimia yhdyssiteenä ylioppilaskunnan, linnanisäntien ja asukkaiden välillä
  7. toimia lain tarkoittamana yhteistyöelimenä Teekkarikylässä ja Heinävaarassa
  8. hoitaa asukastoimikunnan tehtäviä Teekkarikylässä
  9. päättää asuntoloiden järjestyssäännöistä
  10. päättää linnanisäntien ohjeesta
  11. päättää yhteisten tilojen ohjeesta
  12. valmistella muutokset asuntoloiden hallinto-ohjesääntöön
  13. valmistella muutokset kyläsenaatin työjärjestykseen
  14. antaa lausunto muutoksista muihin asumista koskeviin sääntöihin
  15. merkitä tiedoksi asunto- ja tilakehitystoimikuntien sekä talokokousten pöytäkirjat
  16. valmistella taloustoimikunnalle esitys asuntolatoiminnan talousarvioksi ja vuokranmääritysperusteiksi yhdessä taloustoimiston esimiehen kanssa
  17. valmistella taloustoimikunnalle esitys asuntolatoiminnan toimintakertomukseksi ja tuloslaskelmaksi yhdessä taloustoimiston esimiehen kanssa
  18. osallistua valmisteluun, neuvotella ja halutessaan antaa lausunto asuntoloiden pitkänajan korjaussuunnitelmista
  19. osallistua valmisteluun, neuvotella ja halutessaan antaa lausunto asuntoloiden pitkänajan rahoitussuunnitelmista
  20. tehdä esityksiä, neuvotella ja halutessaan antaa lausunto huoltosopimusten sisällöstä, hoitojärjestelmistä sekä isännöinnin ja huoltotehtävien järjestämisestä
  21. päättää talousarvion puitteissa kiinteistöjen pienistä hoito- ja kunnossapitotoimista
  22. valvoa asukkaiden ja muiden huoneistojen haltijoiden yhteiseen lukuun hoito-, huolto- ja korjaustoimenpiteiden suorittamista
  23. tehdä esityksiä ja antaa lausuntoja muista asuntolatoimintaan kuuluvista asioista
  24. edistää asumiseen liittyvien erimielisyyksien ratkaisemista ja tarvittaessa toimia sovittelijana häiriötapauksissa
  25. edistää toiminnallaan ylioppilaskunnan asuntoloiden asuinolojen kehittymistä sekä huolehtia Teekkarikylästä ja sen asumisviihtyvyydestä
  26. ottaa vastaan ja käsitellä ehdotukset asumisviihtyvyyden parantamiseksi
  27. järjestää asukkaiden yhteisiä tilaisuuksia sekä
  28. päättää toimivaltaansa kuuluvista asioista, jotka ylioppilaskunnan edustajisto, hallitus, taloustoimikunta, jokin Teekkarikylän tai Heinävaaran talokokous tai viisitoista (15) talokokouksessa äänioikeutettua katsoo tarpeelliseksi saattaa kyläsenaatin ratkaistavaksi. 

III luku. Kokoukset ja päätöksenteko

4 § Koollekutsuminen

Kyläsenaatin kutsuu koolle kyläsenaatin puheenjohtaja tai hänen ollessaan estynyt varapuheenjohtaja.

Kyläsenaatti kokoontuu vähintään kerran kuussa Teknillisen korkeakoulun luentokausien aikana tai mikäli vähintään kaksi (2) kyläsenaatin jäsentä tai viisitoista (15) kylävaaleissa vaalikelpoista asukasta niin vaatii. Kokous on Teknillisen korkeakoulun luentokausien aikana pidettävä viikon ja muulloin kahden (2) viikon kuluessa tätä koskevan pyynnön esittämisestä.

Kokouskutsu on toimitettava kyläsenaatin jokaiselle jäsenelle vähintään neljä (4) arkipäivää ennen kokousta kyläsenaatin keskenään sopimalla tavalla. Lisäksi kokousaikojen tulee olla asukkaiden nähtävillä vähintään neljä (4) arkipäivää ennen kokousta.

5 § Kokoontuminen

Kyläsenaatin kokous on päätösvaltainen, kun se on kutsuttu sääntöjen mukaisesti koolle ja kun vähintään puolet (½) sen jäsenistä on läsnä, heidän joukossaan puheenjohtaja tai varapuheenjohtaja.

Kyläsenaatin sihteeri laatii kokouksesta pöytäkirjan. Pöytäkirjat ja niiden liitteet ovat julkisia. Kyläsenaatti voi kuitenkin painavista syistä julistaa pöytäkirjan osan tai liitteen luottamukselliseksi.

Pöytäkirjat toimitetaan kuukauden sisällä kokouksesta tiedoksi ylioppilaskunnan hallitukselle ja asuntotoimistoon, josta sen saa luettavaksi pyynnöstä.

Läsnäolo-oikeus kyläsenaatin kokouksissa on kaikilla Teekkarikylän ja Heinävaaran asukkailla, taloustoimikunnan, asuntotoimikunnan ja tilakehitystoimikunnan jäsenillä sekä ylioppilaskunnan jäsenillä ja työntekijöillä, ellei kyläsenaatti painavasta syystä päätä toisin.

Puheenjohtaja tai kyläsenaatti voi myöntää läsnäolo- ja puheoikeuden myös muille henkilöille.

6 § Päätöksenteko

Kyläsenaatin päätökseksi tulee se mielipide, jota enemmistö kokouksessa annetuista äänistä on kannattanut. Äänestystavan päättää kyläsenaatti puheenjohtajan esityksestä.

Henkilövaali suoritetaan suljettuna lippuäänestyksenä.

Äänten mennessä tasan ratkaisee puheenjohtajan ääni, henkilövaalissa kuitenkin arpa.

7 § Pöydällepano

Ensimmäistä kertaa esillä oleva asia pannaan pöydälle, jos vähintään yksi neljäsosa (¼) läsnäolevista kyläsenaatin jäsenistä sitä vaatii. Uudelleen käsiteltäessä asia pannaan pöydälle, jos vähintään kolme neljäsosaa (¾) läsnäolevista kyläsenaatin jäsenistä sitä vaatii.

Jos asia uusien selvitysten tai esitysten johdosta esitetään kyläsenaatille olennaisesti muutetussa muodossa, katsotaan se ensimmäistä kertaa esilläolevaksi.

IV luku. Toimikunnat

8 § Toimikunnat

Kyläsenaatilla on asuntotoimikunta ja tilakehitystoimikunta.

Kyläsenaatti voi tarvittaessa perustaa myös muita toimikuntia ja siirtää niille valmistelu- ja toimeenpanovaltaansa. Toimikuntaa asetettaessa on määrättävä sen tehtävät, toimikausi, puheenjohtaja, jäsenet sekä yhteyshenkilönä toimiva kyläsenaatin jäsen. Toimikunnat raportoivat toiminnastaan kyläsenaatille.

Kyläsenaatin alaisen toimikunnan toimikausi ei voi ylittää kyläsenaatin toimikautta.

V luku. Asuntotoimikunta

9 § Kokoonpano

Asuntotoimikunnassa on kolme (3) kyläsenaatin ja kolme (3) ylioppilaskunnan hallituksen valitsemaa jäsentä. Puheenjohtaja on yksi hallituksen valitsemista ja varapuheenjohtaja yksi kyläsenaatin valitsemista jäsenistä.

Ylioppilaskunnan hallitus nimeää toimikunnalle äänivallattoman sihteerin.

10 § Tehtävät

Asuntotoimikunnan tehtävänä on

  1. valmistella ylioppilaskunnan edustajistolle muutokset asumisen ohjesääntöön
  2. päättää asukkaiden valinnan sekä asumisoikeuden tarkistamisen periaatteista ja menettelytavoista asumisen ohjesäännön puitteissa
  3. valvoa asukkaiden valinnan ja asumisoikeuden tarkistamisen toteutumista
  4. käsitellä päätäntävaltaansa kuuluvat asukkailta tulleet asumiseen liittyvät valitukset, anomukset ja esitykset
  5. edistää asumiseen liittyvien erimielisyyksien ratkaisemista ja tarvittaessa toimia sovittelijana häiriötapauksissa sekä
  6. päättää asioista, jotka kyläsenaatti, ylioppilaskunnan hallitus, edustajisto tai taloustoimikunta katsoo tarpeelliseksi saattaa asuntotoimikunnan ratkaistavaksi. 

11 § Kokoukset

Asuntotoimikunnan kutsuu koolle asuntotoimikunnan puheenjohtaja tai hänen ollessaan estynyt varapuheenjohtaja. Asuntotoimikunta kokoontuu vähintään kerran kuussa Teknillisen korkeakoulun luentokausien aikana tai mikäli vähintään kaksi (2) asuntotoimikunnan jäsentä niin vaatii. Kokous on Teknillisen korkeakoulun luentokausien aikana pidettävä viikon ja muulloin kahden (2) viikon kuluessa tätä koskevan pyynnön esittämisestä. Kokouskutsu on toimitettava asuntotoimikunnan jokaiselle jäsenelle vähintään neljä (4) arkipäivää ennen kokousta asuntotoimikunnan jäsenten keskenään sopimalla tavalla.

Asuntotoimikunnan kokous on päätösvaltainen, kun se on kutsuttu sääntöjen mukaisesti koolle ja kun vähintään puolet (½) sen jäsenistä on läsnä, heidän joukossaan puheenjohtaja tai varapuheenjohtaja.

Asuntotoimikunnan sihteeri laatii kokouksesta pöytäkirjan. Pöytäkirjat ovat julkisia, mutta niiden liitteet eivät, ellei asuntotoimikunta toisin päätä. Pöytäkirjat toimitetaan kuukauden sisällä kokouksesta tiedoksi kyläsenaatille ja asuntotoimistoon, josta sen saa luettavaksi pyynnöstä.

Asuntotoimikunnan kokouksissa vain toimikunnan jäsenillä ja sihteerillä on läsnäolo- ja puheoikeus. Asuntotoimikunta voi kuitenkin myöntää läsnäolo- ja puheoikeuden myös muille.

Päätökset tehdään kuten kyläsenaatissa. Asuntotoimikunnan sihteerillä ei ole äänivaltaa.

Asioiden pöydällepano tehdään kuten kyläsenaatissa.

VI luku. Tilakehitystoimikunta

12 § Kokoonpano

Tilakehitystoimikunnassa on kolme (3) kyläsenaatin valitsemaa jäsentä ja kolme (3) ylioppilaskunnan hallituksen valitsemaa jäsentä, joista yksi toimii toimikunnan puheenjohtajana ja yksi sihteerinä. Varapuheenjohtaja valitaan kyläsenaatin valitsemien jäsenten joukosta.

Toimikunta voi kutsua äänivallattomiksi jäsenikseen asiantuntijoita.

13 § Tehtävät

Tilakehitystoimikunnan tehtävänä on

  1. päättää, mitä tiloja annetaan muuhun käyttöön ja mitä palautetaan asuntolatoiminnan tarpeisiin
  2. päättää ylioppilaskunnan järjestötoiminnan tilojen vuokraamisesta yhdistyksille, mikäli ylioppilaskunnan hallitus myöntää toimikunnalle valtuudet siihen
  3. vastata ylioppilaskunnan järjestötoiminnan tilojen kehittämisestä
  4. päättää ylioppilaskunnan järjestötoiminnan tilojen järjestyssäännöt sekä
  5. päättää asioista, jotka kyläsenaatti, ylioppilaskunnan hallitus, edustajisto tai taloustoimikunta katsoo tarpeelliseksi saattaa tilakehitystoimikunnan ratkaistavaksi. 

14 § Kokoukset

Tilakehitystoimikunnan kutsuu koolle tilakehitystoimikunnan puheenjohtaja tai hänen ollessaan estynyt varapuheenjohtaja. Tilakehitystoimikunta kokoontuu tarvittaessa tai mikäli vähintään kaksi (2) tilakehitystoimikunnan jäsentä niin vaatii. Kokous on Teknillisen korkeakoulun luentokausien aikana pidettävä viikon ja muulloin kahden (2) viikon kuluessa tätä koskevan pyynnön esittämisestä. Kokouskutsu on toimitettava tilakehitystoimikunnan jokaiselle jäsenelle vähintään neljä (4) arkipäivää ennen kokousta tilakehitystoimikunnan keskenään sopimalla tavalla.

Tilakehitystoimikunnan kokous on päätösvaltainen, kun se on kutsuttu sääntöjen mukaisesti koolle ja kun vähintään puolet (½) sen jäsenistä on läsnä, heidän joukossaan puheenjohtaja tai varapuheenjohtaja.

Tilakehitystoimikunnan sihteeri laatii kokouksesta pöytäkirjan. Pöytäkirjat ja niiden liitteet ovat julkisia. Tilakehitystoimikunta voi kuitenkin painavista syistä julistaa pöytäkirjan osan tai liitteen luottamukselliseksi. Pöytäkirjat toimitetaan kuukauden sisällä kokouksesta tiedoksi kyläsenaatille ja asuntotoimistoon, josta sen saa luettavaksi pyynnöstä.

Läsnäolo-oikeus tilakehitystoimikunnan kokouksissa on kaikilla Teekkarikylän ja Heinävaaran asukkailla, taloustoimikunnan ja kyläsenaatin jäsenillä sekä ylioppilaskunnan jäsenillä ja työntekijöillä, ellei tilakehitystoimikunta erityisestä syystä päätä toisin.

Tilakehitystoimikunta voi kuitenkin myöntää läsnäolo- ja puheoikeuden myös muille henkilöille.

Päätökset tehdään kuten kyläsenaatissa.

Asioiden pöydällepano tehdään kuten kyläsenaatissa.

VII luku. Erityisiä määräyksiä

15 § Päätöksistä valittaminen

Kyläsenaatin päätökseen tyytymätön voi kahden (2) viikon kuluessa päätöksen julkistamisesta esittää kirjallisesti tarkastuspyynnön kyläsenaatille, jonka on tarkistettava päätös ja ilmoitettava perusteltu lopullinen päätöksensä asianomaiselle viimeistään yhden (1) kuukauden kuluttua tarkistuspyynnön jättämisestä. Kyläsenaatin päätöksen tyytymätön voi valittaa asiasta edelleen ylioppilaskunnan hallitukselle, jolla on oikeus menettely- ja laillisuustarkasteluun sekä asian käsittelyyn palauttamiseen.

Sama valituskäytäntö koskee asuntotoimikuntaa ja tilakehitystoimikuntaa, ellei tässä ohjesäännössä tai kyläsenaatin työjärjestyksessä muuta mainita. Näissä tapauksissa tarkistuspyyntö esitetään kyseessä olevalle toimikunnalle sekä tarvittaessa edelleen ylioppilaskunnan hallitukselle.

Asumisasioissa vain itseään koskevista päätöksistä voi valittaa.

16§ Muusta toiminnasta valittaminen

Valitukset, huomautukset ja korjauspyynnöt tulee ensisijaisesti ohjata kyläsenaatille, asuntotoimikunnalle tai tilakehitystoimikunnalle, sen mukaan, minkä toimialueeseen asia kuuluu. Asiat, jotka eivät selkeästi kuulu kyläsenaatin, asuntotoimikunnan tai tilakehitystoimikunnan toimialueeseen, ohjataan kyläsenaatille. Asia tulee käsitellä sen vastaanottamista seuraavassa tai sitä seuraavassa kokouksessa. Asian käsitelleen tahon tulee lähettää käsittelykokousta seuraavien kahden (2) viikon aikana asianomaiselle vastine tai vähintään ilmoitus, että valitus on käsitelty. Asianomainen voi valittaa edelleen ylioppilaskunnan hallitukselle, joka voi antaa asian käsitelleelle taholle huomautuksen.

17§ Työjärjestyksen muuttaminen ja voimaantulo

Tämän työjärjestyksen muuttamisesta päättää edustajisto. Muutosesityksen valmistelussa tulee kuulla kyläsenaattia.

Tämä työjärjestys astuu voimaan kun Teknillisen korkeakoulun rehtori on vahvistanut edustajiston kokouksissa 2/2007 ja 3/2007 hyväksytyt ylioppilaskunnan sääntöjen muutokset.

--
Teknillisen korkeakoulun ylioppilaskunnan edustajisto on hyväksynyt tämän työjärjestyksen kokouksessaan 4/2007 19.4.2007.